Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wat hebben kaneel en yoga met elkaar gemeen?

Wat hebben kaneel en yoga met elkaar gemeen?

Het woord ‘yoga’ is afkomstig uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden’. Het draait hierbij om het verbinden van lichaam en geest door middel van je gedachten. Maar wat heeft dit met kaneel te maken?

Het perfecte duo voor ontspanning


Yoga en kaneel hebben veel dezelfde eigenschappen. Yoga zorgt voor ontspanning en het verbetert de bloedcirculatie. Daarnaast werk je aan je flexibiliteit, stabiliteit en versoepeling van gewrichten, en kun je even je hoofd leegmaken. Algemeen gezien stimuleert sporten de aanmaak van ontspannende stofjes zoals het gelukshormoon endorfine, het snelst werkende anti-stress hormoon. 

Kaneel heeft een heerlijke geur en smaak (zie hier onze recepten voor kaneelbroodjes en appeltaart), maar het heeft ook medicinale eigenschappen. Deze specerij heft stagnaties op en draagt bij aan een betere doorbloeding, wat zorgt voor ontspanning. Ons Herbal Warm & Relax kruidenextract met kaneel helpt ook om spieren en gewrichten te versoepelen. Welke goede eigenschappen heeft kaneel nog meer?

Werkt verwarmend


In Arabische landen drinken ze kaneeldrank als het koud is, omdat kaneel verwarmend werkt. En in de Chinese geneeskunde gebruikt men kaneeltwijgen om handen en voeten te verwarmen en de bast van de kaneelboom om de romp te verwarmen. Ook verhoogt kaneel de huidweerstand en het zorgt voor een goed doorbloede huid.

Werkt ontstekingsremmend


Kaneel zit vol met antioxidanten die je beschermen tegen bacteriën en infecties die ontstekingen veroorzaken. Kaneel helpt zelfs beschadigde cellen herstellen, doordat het enzymen activeert die cel-herstel versnellen.

Helpt je spijsvertering


Kaneel verbetert de doorbloeding, waar onder andere je spijsverteringsstelsel van profiteert. Als je regelmatig kaneel eet maak je meer spijsverteringssappen aan, waardoor je moeilijk verteerbaar eten beter verteert. Kaneel is ook goed voor gevoelige darmen omdat het je darmflora helpt te herstellen.

Antibacteriële werking


Dit betekent dat het de groei van bepaalde schimmels en bacteriën remt. Kaneel wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de behandeling van de schimmelziekte Candida. Door de antibacteriële werking helpt kaneel ook tegen een slechte adem. Gorgelen dagelijks met een combinatie van heet water, kaneel en honing en je adem wordt frisser. 

Gunstig voor bloedsuiker en cholesterol


Kaneel kan je bloeddruk en cholesterolniveau verlagen. Ook stabiliseert het de bloedsuikerspiegel. Voeg wat kaneel toe aan je ontbijt en gedurende de dag heb je minder pieken in je bloedsuikerspiegel.

Kortom: genoeg redenen om wat meer kaneel te eten. Sport je graag? Kaneel zorgt ervoor dat je meer anabole eiwitten aanmaakt in je spiercellen waardoor de cellen meer glucose opnemen. Hierdoor heb je meer energie. Hou je van yoga of mindfullness en wil je de aanmaak van ontspannende stofjes ondersteunen? Drink dan vóór het sporten onze oolongthee met het Herbal Warm & Relax kruidenextract. Kaneel gebruiken bij yoga is een goede combinatie het hele jaar door, maar omdat in de winter gewrichten stijver worden door de kou, kun je het beste in deze periode wat extra kaneel nemen en een extra yogales doen. 

Laat een reactie achter

Posted in