Categorieën

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

Eerder schreven we al over trends op het gebied van thee. Welke trends springen er dit jaar uit?

 

1. Meer bewuste keuzes maken


Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun impact op de planeet. Dit is onder andere terug te zien in de toename van de verkoop van ‘Fairtrade’ producten. In 2021 steeg dit percentage met 11% ten opzichte van 2020 en in 2022 is het verder gestegen met 6%. Consumenten zijn op zoek naar thee die ethisch verantwoord is, zonder schadelijke chemicaliën wordt verbouwd en in milieuvriendelijke materialen wordt verpakt. Dit sluit aan bij de missie van RIES Herbal Tea: Fair trade thee produceren en een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de minderheidsgroepering in het Chinese gebied waar we de thee produceren.

 

2. Werken aan je gezondheid


Mensen denken steeds meer na over hoe ze gezonder kunnen leven en minder met pakjes en zakjes kunnen koken. Thee is natuurlijk sowieso goed voor je omdat je gehydrateerd blijft. En daarnaast is het ook gewoon lekker 🙂 Maar mensen zijn ook op zoek naar theesoorten met specifieke eigenschappen, zoals gemberthee voor de spijsvertering, kamille voor ontspanning en groene thee of matcha vanwege de antioxidanten. Bij RIES bieden we naast de oolong thee ook kruidenextracten met een specifieke werking ter ondersteuning van verschillende processen, namelijk: afvallen, vitaliteitsverbetering, verhogen van de weerstand, huidverbetering, betere doorbloeding en betere hormoonbalans. Zo kun je je kopje thee afstemmen op jouw behoeften.

Ook goed om te weten: als thee van de eerste pluk is, dan heeft het de beste medicinale werking; de blaadjes zijn dan nog klein en zitten daardoor boordevol energie. Deze eerste pluk wil de boer vaak zelf houden omdat hij daar het meeste aan verdient; voor 100 gram thee van de eerste pluk kan hij wel 80 euro vragen. Deze thee van de eerste pluk is dus niet voor alle consumenten betaalbaar. De oolongthee van RIES is van hoogwaardige kwaliteit omdat het gegarandeerd van de tweede of derde pluk is.

 

3. Thee en patisserie


Er zijn veel verschillende soorten thee en ieder heeft zijn eigen smaak. Thee wordt dan ook steeds meer gebruikt als smaakmaker in de patisserie. Denk aan hojicha, een geroosterde groene thee. Of genmaicha, een groene sencha thee met geroosterde of gepofte rijst erdoor. De rijst maakt de thee milder, voller, rijker en vooral zoeter. Ook oolong thee, die het beste combineert van groene en zwarte thee zoals RIES Herbal Tea, wordt vaker gebruikt in de patisserie.

 

4. Thee niet alleen na, maar ook tijdens het diner


Waar we voorheen vooral thee dronken na een maaltijd, wordt het ook steeds vaker tijdens het diner gedronken. Soms wordt het zelfs in gerechten en sauzen verwerkt. Bepaalde theesoorten gaan namelijk heel goed samen met bepaalde gerechten. Dit wordt ook wel tea pairing genoemd. Door goede combinaties te maken wordt door de thee de beleving van een gerecht extra bijzonder. Daar heb je niet per se wijn voor nodig 🙂 Wat ook leuk is: je kunt je gasten vertellen over de bereiding en de achtergrond van de thee die je serveert.

 

5. Boekweit


Boekweit? Hoort die wel thuis in dit lijstje met trends? Zeker wel! We weten natuurlijk dat het wordt gebruikt in brood, sobanoedels, crêpes en granola’s, maar boekweit wordt steeds ruimer gebruikt. In sobacha bijvoorbeeld, een thee van geroosterde boekweit met een nootachtige smaak.

Heb jij nog andere thee trends gespot? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Posted in