Over ons
Wie is RIES?
RIES helpt mensen hun vitaliteit te verhogen zodat ze meer energie hebben en letterlijk én figuurlijk lekkerder in hun vel zitten. Vitaliteit werkt zowel van binnenuit als van buitenaf. Het vraagt dus van beide kanten om aandacht.
Vitaal met RIES
Oolongthee is een belangrijk onderdeel van RIES’ vitaliteitsconcept. Bij RIES draait alles om balans. Als je niet lekker in je vel zit, door bijvoorbeeld stress of een ongezonde leefstijl, raak je uit balans en ervaar je lichamelijke ongemakken zoals gewichtstoename of een onrustige huid. Het drinken van Herbal Slim Tea helpt om je vochthuishouding op peil te houden. Daarnaast helpt het de vitaliteit van je lichaam en geest in balans te brengen én te houden.
De kernwaarden van oprichter Richard
• Rituelen: geven je (dagelijks) leven structuur. Structuren geven zekerheid zonder je Intuïtie in de weg te staan.
• Intuïtie: gevoel waarop je kunt vertrouwen als je Essentie zuiver is.
• Essentie: pure vorm van zuiverheid die aan de basis staat van ons ‘zijn’ en onze Sensitiviteit.
• Sensitiviteit: vermogen om waarneming te kunnen plaatsen bij het juiste gevoel. Dit vermogen komt vanuit je pure ‘ik’.
Met RIES oolongthee willen wij bruggen slaan
• Wij bieden betaalbare, hoogwaardige producten. Balans en vitaliteit voor iedereen!
• Wij produceren Fairtrade thee. We willen een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de minderheidsgroepering in het Chinese gebied waar we de thee produceren.
• Wij bieden thee aan die je het hele jaar door kunt drinken en prettig is voor de maag. Daardoor heb je geen last van neveneffecten zoals bij groene en zwarte thee.
Het ontstaan van RIES Herbal Tea
Door: Richard van Nessen, oprichter RIES Herbal Tea en RIES Cosmetics
Thee drinken is hot
We drinken verse muntthee, gemberthee, groene thee en bij veel restaurants en cafés kan je zelfs een ‘high tea’ reserveren. We drinken (bijna) allemaal thee, maar we beseffen niet wat het met ons doet. Wat drinken we precies?
Tijdens mijn reizen door China zag ik iedereen thee drinken: af en toe jasmijnthee, maar voornamelijk thee gemaakt van theeblad. Wat mij tijdens deze reizen op is gevallen, is dat thee in China zo duur is. En dat in ‘hét land van de thee’… Ik begon mezelf af te vragen waarom dit zo is, en wat voor thee we eigenlijk drinken in het westen.
Reizen door magisch China
Ik bezocht de beste plantages van China met oude theestruiken (bomen) – de oudste was wel 1700 jaar oud. Het is een adembenemende omgeving: het gebied tussen de provincie Guangxi en Yunnan met de rijstplantages in Longji, de kastgebergtes in Yanshuo (Guillin) en de steengebergtes in Kumming. Met de landen Birma (Myanmar), Vietnam en Laos op een steenworp afstand. Het is een gebied waar de weersomstandigheden wat betreft temperatuur en vochtigheid stabiel zijn. Op deze magische plek kreeg ik respect voor wat thee is.
Ik kreeg waar ik voor gekomen was, het perfecte plaatje: (g)rijzige, statige oude bomen waarvan de toppen in de mist verdwenen – hun bast verkleurd en gescheurd van ouderdom en de opvallend grote, stevige bladeren aan flinke takken. Ontelbaar veel soorten vogels zongen hun lied. De zachte zonnestralen die door de nevel schenen, gaven de omgeving een sprookjesachtige gloed. Ik voelde mijn hart kloppen en merkte dat ik langzamer ging lopen. Hier lijkt de tijd stil te staan en is de mens nietig. Uiteindelijk stond ook ik helemaal stil. Ik nam mezelf op dat moment voor om het verschil tussen Chinese thee en ‘supermarkt thee’ te gaan onderzoeken.
De prijs van thee verklaard
De kwaliteit en de prijs van Chinese thee wordt bepaald door het klimaat, de grond en de ouderdom van de theestruik (boom). In dit deel van China moet een theestruik minimaal 100 jaar oud zijn. Anders dan jonge bomen en struiken – die ieder seizoen volop bloeien en massa’s theeblaadjes opleveren – vertragen deze oude bomen hun groei. Anders dan de delicate lichtgroene theestruiken, zijn deze oude bomen net zo sterk en groot als oude dennenbomen.
Hoe ouder de boom, des te trager het proces voor het vormen van een theeblad. Bomen van tussen de 40 en 200 jaar worden vier keer per jaar geplukt in het gebied tussen de provincie Guangxi en Yunnan. De eerste blaadjes zijn het kleinst, maar ook het krachtigst. De laatste pluk in het jaar heeft de grootste blaadjes, maar ook de minste medicinale werking. Dit afvalblad mag je gratis meenemen en wordt vaker dan je denkt gebruikt in de thee die je in de Nederlandse supermarkt kunt kopen. Vandaar dat de Chinese thee duurder is dan thee in de supermarkt; het is van hoge kwaliteit en het wordt vaak met de hand geplukt.
Missie van RIES
Ik wil graag dat mensen kennis kunnen maken met échte thee en de mooie en gezonde effecten die thee kan hebben. RIES Herbal Tea heeft een sterke medicinale werking. Ons productieproces is tijdrovend en kostbaar. Daardoor is onze verkoopprijs hoger dan de prijs van thee die je in de supermarkt kan kopen (thee dat gemaakt wordt van afvalblad). De prijs van RIES Herbal Tea is echter wel een stuk lager dan de hoge prijzen die je in Chinese theehuizen voor thee van de eerste pluk betaalt.