Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Tip: Gebruik geen theezakjes, maar losse thee

Tip: Gebruik geen theezakjes, maar losse thee

In de rubriek ‘RIES Herbal Tea Tips’ geven we telkens een relevante tip die betrekking heeft op thee. Deze keer: theezakjes of losse theebladeren?

 

Plastic deeltjes in je thee


Losse theebladeren! Aan theezakjes die je in de supermarkt koopt zijn namelijk vaak geur- en smaakstoffen toegevoegd. En dat niet alleen, aan sommige theezakje wordt ook suiker en plastic bolletjes toegevoegd, zodat de toegevoegde geur- en smaakstoffen goed kunnen hechten en de geur en smaak lang behouden blijft.  Ook de theezakjes zélf kunnen miljarden kleine stukjes plastic uitscheiden. Bij een aantal theezakjes wordt bijvoorbeeld een niet-biologisch afbreekbare plasticsoort toegevoegd aan de papiervezels om ze te sealen, waardoor de zakjes minder snel kapot gaan. Uit een onderzoek uitgevoerd in Canada kwam al naar voren dat de hoeveelheid micro- en nanodeeltjes plastic in je thee groter is dan de hoeveelheid plastic die eerder in andere voedingsmiddelen is aangetroffen. 

 

Losse theebladeren


Plasticvrij leven is onmogelijk, maar alle beetjes helpen. Daarom raden we je aan om losse theebladeren te kopen en een theezeefje te gebruiken. Onze RIES Herbal Tea biedt het beste van groene en zwarte Chinese thee gecombineerd, heeft een vitaliserende werking en bevat enkel oolong theebladeren. Echte thee dus. Want veel thee die je in de supermarkt kunt kopen is gemaakt van het afvalblad van theeplanten. Dit bevat nauwelijks energie, heeft geen medicinale werking en is van de minste kwaliteit. Ook de smaak van deze ‘thee’ is stukken minder, waardoor fabrikanten er vaak nog een (chemisch) smaakje aan toevoegen. De oolongthee van RIES heeft een sterke medicinale werking en is van hoogwaardige kwaliteit omdat het gegarandeerd van de tweede of derde pluk is. Bestel hier onze thee.

Heb jij ook een tip die met thee te maken heeft? Laat het ons weten! Wie weet wijden wij er een blog aan. 

Laat een reactie achter

Posted in