Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Ingrediënten: 

Bodem

  • 200 gr granola  
  • 125 gr dadels zonder pit 
  • Snufje zout 
  • 1 el water  

Vulling 

  • 250 ml volle yoghurt 
  • 600 gr roomkaas naar keuze 
  • 150 gr kristalsuiker  
  • 1 tl vanille extract 
  • 1 citroen 
  •  8 blaadjes gelatine 
  • 250 gr aardbeien 
  • Poedersuiker ter decoratie

 

Benodigdheden: 

Springvorm van 20 cm

Keukenmachine

Mixer

Steelpan

Grote kom

Bakpapier

 

Recept: 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de granola, een snufje zout en de dadels tot een samenhangend mengsel. Voeg het water toe als het nog niet plakkerig genoeg is. Druk met natte vingers het granolamengsel tot een bodem en plaats de springvorm in de koelkast. 

Laat de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water weken voor minimaal 5 minuten.

Mix in een grote kom de yoghurt en roomkaas door elkaar. Voeg vervolgens de suiker en het vanille extract toe en klop dit tot één grote massa. Verwarm in een steelpan het sap van een hele citroen en los de uitgelekte gelatineblaadjes hierin op. Voeg dit vervolgens toe aan het yoghurt- en roomkaasmengsel. Klop alles goed door elkaar. 

Haal de springvorm met bodem uit de koelkast en giet daar het roomkaasmengsel op. Zet het weer terug in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur opstijven. Het is het beste om deze cheesecake een dag van tevoren te maken om het een nachtje in de koelkast op te laten stijven. Decoreer de cheesecake met aardbeien en poedersuiker.   

Laat een reactie achter






De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Posted in