No bake aardbeien cheesecake
Ingrediënten:
Bodem
- 200 gr granola
- 125 gr dadels zonder pit
- Snufje zout
- 1 el water
Vulling
- 250 ml volle yoghurt
- 600 gr roomkaas naar keuze
- 150 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 citroen
- 8 blaadjes gelatine
- 250 gr aardbeien
- Poedersuiker ter decoratie
Benodigdheden:
Springvorm van 20 cm
Keukenmachine
Mixer
Steelpan
Grote kom
Bakpapier
Recept:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de granola, een snufje zout en de dadels tot een samenhangend mengsel. Voeg het water toe als het nog niet plakkerig genoeg is. Druk met natte vingers het granolamengsel tot een bodem en plaats de springvorm in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water weken voor minimaal 5 minuten.
Mix in een grote kom de yoghurt en roomkaas door elkaar. Voeg vervolgens de suiker en het vanille extract toe en klop dit tot één grote massa. Verwarm in een steelpan het sap van een hele citroen en los de uitgelekte gelatineblaadjes hierin op. Voeg dit vervolgens toe aan het yoghurt- en roomkaasmengsel. Klop alles goed door elkaar.
Haal de springvorm met bodem uit de koelkast en giet daar het roomkaasmengsel op. Zet het weer terug in de koelkast en laat dit minimaal 4 uur opstijven. Het is het beste om deze cheesecake een dag van tevoren te maken om het een nachtje in de koelkast op te laten stijven. Decoreer de cheesecake met aardbeien en poedersuiker.