Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

drie-thee-trends-2019

Thee trends: wat zien we veel?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten thee. Welke thee trends springen eruit dit jaar?

 

 

Trend 1: Zelfgemaakte ijsthee


De ice tea-verkopen blijven stijgen; vooral de varianten met minder/zonder suiker en groene thee zijn populair. Verder zien we een verschuiving van koolzuurhoudende naar koolzuurvrije ijsthee.

Horecagelegenheden onderscheiden zich steeds vaker met een eigen home made ice tea! IJsthee wordt van oudsher vaak geserveerd in een simpel longdrinkglas met een paar ijsklontjes. Op steeds meer plekken wordt er inmiddels echter ook uitvoerig aandacht besteed aan de presentatie, bijvoorbeeld door het drankje te serveren in mooi glaswerk, met vers fruit of andere garnituur. Ice tea kun je bovendien het hele jaar door verkopen: in de zomer zijn er frisse smaken en voor de winter zijn er varianten met bijvoorbeeld kardemom, peper en kaneel.

Wil je zelf ijsthee maken? Ontdek de verschillende manieren om dit te doen in ons blog over ijsthee.

 

Trend 2: Kombucha


Kombucha wordt al eeuwen gedronken in Azië, maar is nu ook in andere werelddelen populair. Het wordt omschreven als ‘een gezonde frisdrank die ook nog eens heel lekker is’, en je vindt het steeds vaker terug in de Nederlandse horeca.

Kombucha is een drank die ontstaat uit fermentatie van gezoete thee door toevoeging van Lactobacil- en gistculturen. De bacteriën en gisten ‘eten’ de suikers in de thee en produceren hierbij koolzuurgas, alcohol, azijnzuur, gluconzuur, glucuronzuur, foliumzuur, melkzuur, enzymen, vitamine C en B-vitamines. De alcohol die ontstaat bij dit proces – wat normaal is bij het vergisten van suikers – blijft beperkt tot een laag percentage, hooguit 1 procent.

Dit (fris)drankje is erg gezond en heel diep van smaak met een lekker zuurtje. Bijkomend voordeel: het houdt je darmen in balans.

 

Trend 3: Blauwe thee


Omdat de kleur zo intens is, zou je het misschien niet verwachten: Natural Blue Tea is een 100 procent natuurlijke thee zonder kleurstoffen! Het bevat een kruid dat een felblauwe kleur afgeeft zodra je er heet water overheen giet.

Het kruid van deze blauwe thee is afkomstig uit de bergen van de Thaise regio Hang Dong. Het is de bloesem van de Butterfly Pea, oftewel de vlindererwt. Dit bloemetje wordt in Thailand niet alleen gebruikt vanwege de opvallende kleur, maar ook vanwege de positieve effecten op het menselijk lichaam en het kalmerende effect. Het kruid wordt vaak gecombineerd met lemongrass en onder andere gedronken voor een heldere geest, tegen ontstekingen en huiduitslag, om veroudering van de huid tegen te gaan en bij diverse oogziekten. De smaak van de blauwe thee is bloemig met kruidige tonen en heeft een licht pepertje.

De thee kan zowel warm als koud gedronken worden. Leuk detail: als je wat citroensap toevoegt, wordt de kleur roze of krijgt de thee een paarse gloed. Iets blauws drinken wat roze wordt terwijl je ernaar kijkt… dat is een absolute hit voor je Instagram! Lees er meer over in dit artikel op metronieuws.nl.

 

Heb jij nog andere thee trends gespot? Deel ze met ons, wij zijn benieuwd!

 

Laat een reactie achter

Posted in