Categorieën

pexels-magova-1131079

Apfelstrudel

Oolong Marteani

Oolong Mar-tea-ni

pexels-flora-westbrook-4259649

Recept voor bananenbrood

Samenwerking met Schoonheidsinstituut Karin Koornstra

Samenwerking met Schoonheidsinstituut Karin Koornstra

De medicinale werking van voeding en thee

De medicinale werking van voeding en thee

salon-puur-samenwerking-ries-oolongthee

Samenwerking met Salon Puur

Kennismaken met: Tessa Groot

 

Tessa Groot (37) is eigenaresse van Salon Puur, een salon in Uithoorn die alleen met natuurlijke producten werkt. Tessa kwam in 1999 voor het eerst in een salon te werken en heeft inmiddels dus al 20 jaar ervaring. De eerste 12 jaar werkte ze in diverse salons, waarna Tessa het tijd vond om iets voor zichzelf te beginnen. In september 2010 opende ze daarom Salon Puur, waar ze haar opgedane kennis, ervaring en vooral haar eigen filosofie kon gaan toepassen. Tessa: “Salon Puur dankt haar naam aan de professionele en natuurlijke manier waarop er in de salon gewerkt wordt. Ik gebruik enkel en alleen hoogwaardige natuurlijke producten bij gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en ook bij nagel- en voetverzorging.” Mensen ontwikkelen steeds meer allergieën en huidaandoeningen, dus besloot Tessa om alleen met zuivere en natuurlijke producten te werken: hypoallergeen, parabenenvrij, dierproefvrij, zonder chemische parfums en zonder conservering. Op die manier kan zij iedereen (met elk huidtype) behandelen in haar salon.

 

 

Een mooie combinatie


Tessa heeft veel vertrouwen in de kennis van Richard; hij heeft volgens haar verstand van wat hij doet en weet waar hij het over heeft. Ze kent Richard persoonlijk en is ongeveer twee jaar geleden voor het eerst in contact gekomen met zijn thee. Ze was van begin af aan enthousiast. Tessa: “Ik ben het zelf ook gaan drinken! Als je zelf een paar keer zijn thee hebt gedronken en merkt wat voor positief effect het heeft op je lijf – dat het zowel prettig werkt als goed smaakt – dan is het makkelijk om over te stappen. Het is heel leuk om erover te vertellen aan anderen; als je zelf mooie resultaten ziet, wil je meer mensen er kennis mee laten maken.”

Tessa heeft de vernieuwde RIES Herbal Tea al bijna twee maanden. Zodra het geleverd kon worden, heeft ze een bestelling geplaatst. Een aantal klanten zijn nog eens naar de salon gekomen om te vertellen welke positieve resultaten ze ondervinden. Tessa: “Het is leuk om te ontdekken hoe de mensen het ervaren. Aan de buitenkant kan ik een hoop verbeteren, maar van binnenuit kon ik dat nog niet. De thee is daarbij een heel fijne ondersteuning.”

Tessa schenkt de thee in haar salon. Ze vertelt haar klanten dat ze de thee ook verkoopt en legt daarbij uit dat het mogelijk is om de thee aan te vullen met kruidenextracten. Ook laat ze hen de flyer van RIES lezen. De RIES Herbal Tea schenkt ze dus standaard, maar de kruiden voegt ze niet zonder overleg toe. Klanten kunnen zelf bij Tessa aangeven of ze interesse hebben in een specifiek kruid.

 

 

Populair kruidenextract


Volgens Tessa zijn de verschillende extracten op verschillende momenten populair, omdat sommige soorten wat meer seizoensgebonden zijn. Tessa: “Het RIES Herbal Immune Support-kruidenextract met gember is in de lentemaanden minder van toepassing vanwege het verwarmende effect van gember. Het detox-verhaal spreekt wel weer veel mensen in elk seizoen aan, zeker vrouwen. De vrouwelijke klanten van mijn salon zijn vaak al wat meer met hun uiterlijk en gezondheid bezig, dus ze vinden afslanken en detoxen vaak ook interessant.”

Het RIES Herbal Slim-kruidenextract is op dit moment het extract dat het meest verkocht wordt door Tessa; ze verwacht dat dit een ‘hardloper’ is én blijft. Dat is ook het extract dat ze zelf als eerste heeft geprobeerd om het effect ervan zelf te ervaren. Tessa: “Die wekt gewoon de meeste nieuwsgierigheid op. Ik denk dat het voor iedereen goed is om te beginnen met een detox; dan kun je daarna verder kijken wat nog meer bij je past en waar je het mee aan zou kunnen vullen. Het Herbal Slim-extract is wel echt mijn favoriet – en tot dusver krijgt ik alleen maar positieve reacties! De verpakkingen zien er ook goed uit, waardoor het zichzelf eigenlijk al verkoopt.”

 

Uniek concept


Tessa: “Dit is een uniek concept. Ik denk dat wanneer mensen de RIES Herbal Tea eenmaal gedronken hebben, ze ook echt merken wat het verschil is in smaak en effect vergeleken met theeën die bewerkt zijn. Die theeën zijn namelijk niet neutraal. Ik merk dat zelf ook: als je eenmaal RIES thee gedronken hebt, proef je heel duidelijk het verschil ten opzichte van andere theesoorten. RIES Herbal Tea maakt de beloofde kwaliteit echt waar.”

 

Waarom RIES?


Naast dat Tessa de thee schenkt in haar salon, verkoopt ze het zodat klanten het ook thuis kunnen drinken. Tessa: “De thee sluit namelijk heel mooi aan op mijn filosofie over het gebruik van natuurlijke producten. Ik behandel aan de buitenkant door verbeteringen op een natuurlijke wijze en deze thee verbetert de binnenkant. Onze huid is toch een spiegel van onze gesteldheid. Als iemand iets aan zijn huid wil verbeteren, dan kan je dat doeltreffend van binnenuit ondersteunen. Het is mooi om dat op deze manier te combineren. RIES Herbal Tea is een heel fijne aanvulling op mijn behandelingen.”

 

 

Samenwerkingen met salons


RIES heeft samenwerkingen met ruim 60 schoonheidssalons. Zij werken allemaal met RIES Cosmetics-producten. Een aantal salons maakt gebruik van het hele concept: van crèmes en serums tot het schenken en verkopen van RIES Herbal Tea.

 

Waarom past RIES oolongthee zo goed bij een schoonheidsbehandeling? Wij gingen ook in gesprek met Marja van Beek, eigenaresse van beautysalon Delejo in het Gelderse Lunteren.

 

Laat een reactie achter

Posted in