Categorieën

De lever: waarom hij zo belangrijk is en hoe sporten en extracten de lever ondersteunen

De lever: waarom hij zo belangrijk is en hoe sporten en extracten de lever ondersteunen

pexels-magova-1131079

Apfelstrudel

Oolong Marteani

Oolong Mar-tea-ni

pexels-flora-westbrook-4259649

Recept voor bananenbrood

Samenwerking met Schoonheidsinstituut Karin Koornstra

Samenwerking met Schoonheidsinstituut Karin Koornstra

schoonheidssalon-vital-body-care

Samenwerking met salon Vital Body Care

Kennismaken met: Els van Meenen

 

Els van Meenen (48) is eigenaresse van Vital Body Care, een praktijk voor huidverbetering en massagetherapie in Geldermalsen (Gelderland). Ze draait al 28 jaar mee in het schoonheidsverzorgingvak. “Mijn huidige praktijk bestaat sinds 1 januari 2015, na een aantal jaren geen eigen praktijk te hebben gehad”, licht Els toe. “Bij deze nieuwe praktijk wilde ik alleen nog maar huidverbetering doen. Ik doe dus geen wellness of ontspanningsbehandelingen meer, maar enkel nog behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de conditie van de huid op natuurlijke wijze. Hierbij maak ik gebruik van zowel Westerse als Oosterse technieken.” Els maakt geen gebruik van inspuitingen en werkt ook niet samen met een cosmetisch arts.

 

 

De bindweefselmassage is populair in de salon van Els omdat het een positief effect heeft op de huidconditie. Een bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden en de huid steviger wordt. Ook de intensievere rimpelreductietherapie wordt vaak ingezet om littekens of rimpels minder zichtbaar te maken. Els legt uit: “Een ander apparaat waar ik veel mee werk is de Venus Freeze Plus. Dit is een apparaat dat de huid verjongt door middel van Multi-Polaire Radiofrequentie en magneetpulsen. De Radiofrequentie geeft een directe versteviging van de huid. De magneetpulsen zorgen voor aanmaak van nieuwe bloedvaatjes en nieuwe fibroblasten. Het is een wetenschappelijk bewezen techniek. Fibroblasten maken collageen aan; dus hoe meer fibroblasten, des te beter. Wat betreft de verzorgingsproducten ben ik in 2016 gaan werken met RIES Cosmetics en de daarbij behorende behandelingen als tongdiagnostiek, Tok Sen en Aesthetic Needling.”

 

“En toen was de cirkel rond”


Hoe het allemaal begon: Els volgde Richard (RIES) op Facebook en kende twee collega’s die al een paar trainingen bij Richard volgden. Zij waren daar erg enthousiast over. Els kwam Richard tegen op een beurs in Utrecht en raakte met hem aan de praat. “Toen was het voor mij duidelijk”, concludeert Els. Inmiddels is het ruim drie jaar geleden dat de samenwerking begon. “Ik heb altijd al de interesse gehad in Chinese geneeskunst. Ik heb heel lang geroepen dat ik Chinese geneeskunde zou gaan studeren wanneer ik 50 word. Tegen die tijd ben ik de helft van mijn werkbare leven schoonheidsspecialiste geweest en zou ik de andere helft in de acupunctuur verder willen. Maar toen kwam ik Richard tegen, raakten we in gesprek en dacht ik: ‘Hé verrek, mijn interesse in Chinese geneeskunde kan ik dus blijkbaar heel mooi in mijn vakgebied toepassen’. En toen was voor mij de cirkel rond.”

 

Producten van RIES


Els is begonnen met het verkopen van RIES basisthee. Daarnaast gebruikt ze kruidencapsules en een aantal huidverzorgingsproducten in haar praktijk. Binnenkort komen daar de kruidenextracten bij om in de thee te druppelen. “Bij mij in de praktijk zal vanzelfsprekend het meest het extract voor de huid, RIES Herbal Skin, en het extract voor het afvallen, RIES Herbal Slim, gebruikt gaan worden, omdat klanten in eerste instantie voor hun huidproblemen in mijn salon komen. De kruidenextracten lijken mij een heel mooie aanvulling, omdat je van buiten én van binnenuit iemand behandelt. Ik geef er ook voedingsadvies bij, dus het is echt het totaalplaatje dat ik dan aan kan bieden.”

 

 

Naast de thee en de kruidencapsules van RIES, maakt Els ook vaak gebruik van de mogelijkheid om zelf crèmes te maken. Ze kijkt welke huidproblemen iemand heeft en voegt dan drie kruidengranulaten toe aan een neutrale crème van RIES. Hierdoor kan Els haar klanten een crème op maat bieden. “Mensen vinden het echt heel leuk dat je een crème op maat kan maken voor ze. Dat geeft toch een beetje een exclusief gevoel, dat er een crème speciaal voor jou gemaakt wordt. Terwijl de prijs dan weer niet erg ‘exclusief’ is; de meeste crèmes die ik verkoop zijn duurder.”

 

 

Tongdiagnostiek


Mensen komen in eerste instantie naar Vital Body Care voor hun huid, maar vertellen dan ook vaak over andere ongemakken die ze hebben. “Werkelijk alles wordt weerspiegeld in de huid. Als een klant ervoor openstaat – en meestal is dat wel zo – dan pas ik de tongdiagnostiek toe. Op die manier kun je lezen waar in het lichaam disbalans aan energie is. Vervolgens adviseer ik daar thee en de passende kruidencapsules bij. Daar zien we mooie resultaten van. Vitamine C en vitamine E zijn erg goede antioxidanten voor de huid. Als een orgaan echter niet goed functioneert, dan kun je zoveel vitaminen slikken als je wil, maar je lichaam kan er dan helemaal niets mee. Eerst moet je zorgen dat er weer een balans in het lichaam ontstaat. Dat lukt met behulp van de kruidencapsules – en ik verwacht ook met de kruidenextracten die ik binnenkort ontvang voor mijn salon. Mijn moeder heeft de RIES Herbal Immune Support getest. Ze moest al jarenlang in de wintermaanden veel hoesten en gebruikte puffers. Dit jaar heeft ze daar veel minder last van gehad. Ze kon zelfs zonder het gebruik van puffers.”

 

 

Waarom RIES?


De thee en de capsules gebruikt Els omdat een mooie huid niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit komt. Ze vindt het daarnaast prettig om met Richard samen te werken. “De Chinese geneeskunst is materie waar wij in het westen niet mee grootgebracht zijn. Het is een andere manier van denken die je je eigen moet maken, en dat heeft best even tijd nodig. Richard heeft daar alle geduld voor en hij legt het altijd uit in begrijpelijke taal.” Ook vindt ze het fijn dat Richard openstaat voor ideeën, dat hij meedenkt en luistert naar verbeterpunten. Els legt dit uit aan de hand van een voorbeeld: “De verpakking van de thee is bijvoorbeeld mooier geworden, waardoor je het leuker kunt presenteren in je salon. Dat maakt het verkopen dan ook weer aantrekkelijker.” Tenslotte vindt Els de workshops en trainingen van Richard inspirerend en leerzaam. Niet alleen voor haar praktijk, maar ook voor haarzelf. “Je gaat op een andere manier naar je eigen lichaam luisteren en je leert ook veel over jezelf! Hoe vaker je een training volgt, des te meer kwartjes op hun plek vallen.”

 

 

Samenwerkingen met salons


RIES heeft samenwerkingen met 60 schoonheidssalons. Zij werken allemaal met RIES Cosmetics-producten. Een aantal salons maakt gebruik van het hele concept: van crèmes en serums tot het schenken en verkopen van RIES Herbal Tea.

 

Waarom is RIES oolongthee zo’n goede combinatie met een schoonheidsbehandeling? Wij vroegen het aan ook aan Marja van Beek, eigenaresse van beautysalon Delejo in Lunteren (Gelderland).

 

Laat een reactie achter

Posted in