Recept voor bananenbrood
Gooi je bruine (overrijpe) bananen nooit weg! Ze zijn namelijk perfect voor een zelfgemaakt bananenbrood.
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 100 gr havermout
- 70 gr bloem
- 2 eieren
- 2 el kokosolie
- 80 ml RIES oolongthee
- 2 tl bakpoeder
- 4 el honing
- Snufje zout
- 2 tl koek en speculaas kruiden
- Handje pecannoten
- 80 gr rozijnen
- Warm water
Overige benodigdheden:
- Cakeblik
- Twee kommen
- Mixer
- Staafmixer
- Spatel
- Vork (om te prakken)
Benodigde tijd: een half uur voorbereiden, daarna drie kwartier in de oven.
Bereiding van het bananenbrood:
Verwarm de oven voor op 180 ℃ hetelucht.
Wel de rozijnen in warm water. Maak de havermout fijn met een staafmixer en doe dit in een beslagkom. Prak de bananen fijn met een vork en doe deze in de beslagkom. Smelt de kokosolie en voeg dit aan de bananen toe. Voeg daaraan vervolgens eieren, bloem, bakpoeder, honing, koffie, zout en speculaaskruiden toe en meng dit met een mixer op hoge stand tot een soepel beslag.
Giet de rozijnen af en voeg ze samen met de pecannoten toe aan het beslag. Vouw dit met een spatel door het mengsel heen. Giet het beslag vervolgens in een ingevet cakeblik.
Bak het bananenbrood voor 40 – 45 minuten af in de oven. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het aansnijdt.
Variatietip: vervang 50 gr havermout door 50 gr geraspte kokos en/of voeg aan het mengsel 100 gr chocolate chips toe.