Recept voor appeltaart
Ingrediënten:
- 200 gr roomboter op kamertemperatuur
- 200 gr witte basterdsuiker
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
- 5 à 6 appels
- 1 ½ tl citroensap
- 2 tl maizena
- 60 gr rozijnen
- 2 tl kaneel
- 50 gr ongezouten noten naar keuze
Overige benodigdheden:
- Springvorm 24ø cm
- Bakpapier
- 2 beslagkommen
- Mixer
- Kwastje
- 2 kommetjes
Recept:
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
Wel de rozijnen in warm water. Klop het ei los in een kommetje. Mix de boter los en voeg vervolgens de helft van het losgeklopte ei (de andere helft gaan we gebruiken voor het bestrijken van de taart), witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zout en vanille-extract toe. Mix dit met de mixer goed door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de randen in met boter. Bekleed de onderkant en zijkanten van de springvorm met het deeg − zorg dat je genoeg deeg overhoudt om de bovenkant te kunnen bekleden.
Schil de appels, snij deze in partjes en doe ze in een kom,. Voeg citroensap, maizena en kaneel toe en mix goed door elkaar. Giet de rozijnen af en voeg deze samen met de noten toe aan de appels. Doe de appelmix in de springvorm. Maak van het deeg een mooi raster voor op de taart, en smeer de bovenkant van de appeltaart af met de andere helft van het losgeklopte ei.
Bak de appeltaart 60 minuten goudbruin op 170°C graden (hetelucht).