Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

tulband-cake-citroen-recept

Tulband citroen-maanzaad bakken

 

Ingrediënten:


Tulband

• 390 gr bloem
• Snufje baksoda
• Snufje zout
• 40 gr maanzaad
• 240 ml melk
• 3 citroenen
• 30 ml citroensap
• 240 gr ongezouten roomboter
• 3 eieren
• 100 gr suiker

Siroop

• 60 ml water
• 50 gr suiker
• Scheutje citroensap

Glazuur

• 130 gr poedersuiker
• 2 eetlepels citroensap

 

Overige benodigdheden:


• Medium tulband vorm
• Boter of bakspray (voor invetten tulband)
• 3 kommen (voor mengen ingrediënten)
• Kleine kom
• Mixer
• Sauspan
• Kwastje
• Rasp
• Oven (voorverwarmen op 170 ℃, hetelucht)
• Satéprikker (om gaarheid te controleren)

 

Benodigde tijd: ca. 30 minuten voorbereiden, daarna 65 à 75 minuten in de oven en vervolgens nog ca. 15 minuten decoreren.

 

Bereiding van de tulband cake:


Verwarm de oven voor op 170℃ (hetelucht), en vet de tulband in met boter of een bakspray.

Cake

Meng voor de tulband de volgende ingrediënten in een kom: bloem, baksoda, zout en maanzaad. Pak een tweede (kleine) kom en meng hierin de melk en het citroensap met elkaar. Zet beide mengkommen even aan de kant.

Pak vervolgens de derde kom en gebruik een mixer om de boter (op kamertemperatuur) en de suiker tot een glad geheel te mengen. Voeg de eieren aan het mengsel toe en mix dit er enkele minuten (op de hoogste stand) doorheen. Voeg vervolgens het mengsel van melk en citroensap hieraan toe en mix het geheel goed door elkaar.

Was daarna de citroenen grondig, maak ze droog en rasp de buitenkant van de citroen door het beslag. Let op: zorg dat je alleen de buitenste, gele schil raspt (en niet de witte schil met bittere smaak). Voeg al mixend het bloemmengsel uit de eerste kom toe en mix nog enkele minuten tot een glad beslag.

Tulband bakken

Giet het beslag in de bakvorm, plaats de tulband in het midden van de oven en bak de cake ca. 65 – 75 minuten totdat de tulband mooi goudbruin kleurt. Prik met een satéprikker in de cake om te controleren of deze goed gaar is (als de satéprikker er ‘schoon’ uitkomt, is de tulband gaar). Laat de tulband minimaal 10 minuten afkoelen.

Siroop

Maak tijdens het afkoelen van de cake alvast de siroop. Doe suiker en water in een sauspannetje en breng dit aan de kook. Verwijder dan de pan van het fornuis en giet het citroensap erbij. Haal (eenmaal afgekoeld) de cake uit de vorm en strijk met een kwastje de siroop over de cake. Laat de cake vervolgens nog een uur afkoelen.

Glazuur

Na het volledig afkoelen van de cake kan het glazuur worden gemaakt. Meng met een lepel in een schaaltje de poedersuiker en het citroensap. Let op: het glazuur kan beter te dik dan te dun zijn. Voeg nog wat extra poedersuiker toe wanneer het glazuur (te) dun lijkt. Giet vervolgens het glazuur over de cake en laat het er aan de zijkant mooi afdruipen. Decoreer de tulband eventueel met nog wat citroenrasp en maanzaad. Laat het glazuur hard worden (in ca. een kwartiertje) voordat je de cake aansnijdt.

 

Bijpassende thee:


Bij deze mooie tulband adviseren wij oolongthee met ginseng extract: RIES Herbal Vital

 

Eetsmakelijk! De cake kan gedurende drie dagen bewaard worden buiten de koelkast (en nog een aantal dagen langer in de koelkast).

 

Laat een reactie achter






De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Posted in