Pompoensoep voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 flespompoen
• 1 grote ui
• 1 winterpeen
• 1 perssinaasappel
• Stukje gember (ca. 5 cm)
• 1 el olijfolie
• 3 el kerriepoeder
• 1 tl kurkumapoeder
• Snufje cayennepeper
• 1,5 l water
• 2 bouillonblokjes
• Peper en zout naar smaak
Overige benodigdheden:
• Grote kookpan
• Staafmixer (om te pureren)
• Optioneel: magnetron en dunschiller (voor de harde schil van de pompoen)
Benodigde tijd: 15 à 20 minuten voorbereiden, daarna 25 à 30 minuten bakken en koken.
Bereiding van de pompoensoep:
Snij met een scherp mes wat sneetjes in de flespompoen en doe deze 40 seconden in de magnetron om de schil wat zachter te maken. Haal vervolgens met een dunschiller voorzichtig de schil van de pompoen eraf en verwijder de pompoenzaden met een lepel. Snij de pompoen in grove stukken en doe dit vervolgens ook met de ui, winterpeen en gember. Halveer de sinaasappel en pers het sap eruit.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de pompoen, winterpeen, ui en gember hieraan toe. Bak dit gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de kerriepoeder toe en laat dit nog 1 minuut meebakken. Voeg het water, de bouillonblokjes, het kurkumapoeder, de cayennepeper en het sap van de sinaasappel toe, en breng het geheel aan de kook. Zodra het water kookt, laat je de soep rustig op laag vuur voor zo’n 15 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng de pompoensoep op smaak met zout en peper.
Bijpassende thee:
Bij deze pompoensoep adviseren wij de basis oolongthee: RIES Herbal Tea
Tip: Gooi de pompoenzaden niet weg! Rooster ze in de oven en gebruik ze als garnering voor de soep. Eerst even 20 minuten koken in ruim (gezouten) water. Daarna droog deppen, optioneel kruiden toevoegen en op een met bakpapier beklede plaat een half uurtje in de oven afbakken (op 180 graden). Eetsmakelijk!