Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

carrot-cake-drie-lagen-recept-decoratie

3-laags carrot cake

Recept voor een carrot cake met 3 lagen.

 

 

Ingrediënten:


Cake

• 4 eieren
• 230 gram zonnebloemolie
• 1 ½ tl vanille extract
• 230 gram lichtbruine basterdsuiker
• 230 gram bloem
• 13 gram bakpoeder
• 1 ½ tl baksoda
• Snufje zout
• 1 sinaasappel
• 2 tl kaneel
• ½ tl nootmuskaat
• ¼ tl kruidnagel
• ¼ tl gemberpoeder
• 200 gram julienne wortel

 

Frosting

• 300 gram roomkaas
• 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
• 1 tl vanille
• 200 gram poedersuiker

 

Glazuur

• 50 gram walnoten
• Nougatine nootjes

 

Overige benodigdheden:


• Springvorm van Ø18cm (bij voorkeur twee)
• Boter/bakspray voor het invetten van de springvorm(en)
• Bakpapier
• 2 mengkommen
• 3 kleine kommen
• Keukenweegschaal
• Rasp
• Mixer
• Spatel
• Oven (voorverwarmen op 180 ℃, hetelucht)

 

Benodigde tijd: ca. 20 minuten voorbereiden, vervolgens 50 of 75 minuten in de oven (afhankelijk van de beschikbare ruimte) en daarna nog ca. 10 minuten decoreren.

 

Bereiding van de carrot cake:


Verwarm de oven voor op 180 ℃ (hetelucht), en vet de springvorm(en) in met boter of een bakspray.

 

Cake

Doe de zonnebloemolie, eieren en het vanille extract in een mengkom en meng dit met de mixer goed door elkaar. Meng vervolgens de basterdsuiker er doorheen met de mixer. Voeg bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember toe. Rasp wat van de schil van de sinaasappel, voeg het toe en meng alle ingrediënten met de mixer goed door elkaar totdat er een smeuïg beslag ontstaat. Voeg als laatste de julienne wortel toe en roer dit met een spatel door het beslag heen.

Weeg het beslag met een keukenweegschaal door het mengsel in een andere kom te gieten (anders tel je het gewicht van de kom mee). Deel dit totale gewicht door drie en verdeel het beslag in die hoeveelheden over drie kleine(re) kommen.

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm in met boter of bakspray. Giet het beslag van één van de kommen in de springvorm. Doe deze voor 25 minuten in de voorverwarmde oven (180℃ hetelucht). Als je meerdere springvormen van 18cm en genoeg ruimte in de oven hebt, zou je twee lagen tegelijkertijd kunnen afbakken. Zo niet, dan bak je de lagen één voor één.

Laat de lagen afkoelen.

 

Frosting

Terwijl de lagen aan het afkoelen zijn, kan je alvast een begin maken met de frosting. Doe de roomboter in een mengkom en maak dit met de mixer tot een glad geheel (let wel op dat je boter op kamertemperatuur is, anders krijg je harde stukjes boter in je frosting). Voeg de roomkaas en vanille toe, en mix dit opnieuw met behulp van een mixer. Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en meng dit met de mixer goed door de frosting heen.

 

Opbouw 3-laags cake en decoratie

Kies een leuk bord of mooie schaal waar je de carrot cake op wil serveren. Spatel een dun laagje frosting op het bord zodat de cake niet verschuift. Leg de eerste laag cake op het bord en spatel met de bovenkant een laag frosting erop. Doe vervolgens hetzelfde met de andere twee lagen. Spatel ook frosting op de zijkant.

Decoreer de bovenkant van de taart met gehakte walnoten en nougatine nootjes, en geniet van het resultaat!

 

Bijpassende thee:


Bij deze 3-laags carrot cake adviseren wij onze oolongthee met ginseng-supplement: RIES Herbal Vital.

 

Tip: Voor een echte smaakexplosie kan je het beslag een nacht in de koelkast laten staan. Hierdoor trekken de kruiden (extra) goed in het cakebeslag.

 

Laat een reactie achter






De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Posted in