Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

oven-warme-brownies-recept

Recept voor 8 brownies

Recept voor heerlijke pure chocolade brownies.

 

 

Ingrediënten:


• 200 gr pure chocolade
• 200 gr ongezouten roomboter
• 200 gr bruine basterdsuiker
• 150 gr zelfrijzend bakmeel
• 4 eieren
• Snufje zout

 

Overige benodigdheden:


• Bakblik van circa 20 x 20 cm
• Boter of bakspray (voor invetten bakblik)
• Oven (voorverwarmen op 180 ℃, hetelucht)
• Satéprikker (om gaarheid te controleren)

 

Benodigde tijd: 10 à 15 minuten voorbereiden, daarna 35 à 40 minuten in de oven.

 

Bereiding van de brownies:


Verwarm de oven voor op 180 ℃ (hetelucht), en vet het bakblik in met boter of een speciale spray.

Mix de bruine basterdsuiker en eieren goed door elkaar. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg dit daarna toe aan de basterdsuiker en de eieren terwijl je goed roert. Voeg hier ook een snufje zout aan toe. Spatel vervolgens voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor. Giet het browniebeslag in het bakblik en strijk het aan de bovenkant glad.

Zet het bakblik in de oven voor 35 tot 40 minuten. Prik dan met een satéprikker in het midden van de brownies om te kijken of de prikker er schoon uitkomt; dan is het gaar. Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen in het bakblik. De brownies zijn het lekkerst als ze binnen 2 dagen gegeten worden, maar kunnen eventueel ook nog een paar dagen langer in de koelkast bewaard worden.

 

Bijpassende thee:


Bij deze zoete brownies adviseren wij oolongthee met het kruid ginseng: RIES Herbal Vital.

 

Eetsmakelijk!

 

Laat een reactie achter






De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Posted in