Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

pompoenentaart

Pompoentaart

pompoen taart

Ingrediënten:


Bodem  

  • 100 ml volle melk 
  • 250 gr bloem 
  • 5 gr gedroogde gist 
  • ½ tl zout 
  • 40 gr boter op kamertemperatuur
  • 30 gr witte basterdsuiker
  • ½ ei 

Vulling

  • 500 gr pompoen 
  • 500 ml volle melk 
  • 150 gr witte basterdsuiker 
  • 3 eieren 
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl pumpkin spice mix 

 

Overige benodigdheden:


  • Quichevorm van 26 cm 
  • Deegroller
  • Staafmixer 
  • Mixkom 
  • Pan 
  • Vork
  • Mes

 

Recept:  


Warm eerst de 100 ml volle melk op in een pan totdat hij lauwwarm is. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed dit tot een deegbal. Doe het deeg in de kom en laat het op een warme plek 1 uur rijzen.

Dan de vulling. Maak met het mes een aantal sneetjes in de pompoen en doe deze 40 sec in de oven. Hierdoor kun je de schil er makkelijker afhalen. Schil vervolgens de pompoen, verwijder de pitten en snij hem in kleine blokjes. Zet een pan op het vuur met daarin de volle melk, witte basterdsuiker en de pompoenblokjes en laat dit 20 min zachtjes doorkoken. Als alles gaar is kun je het mengsel pureren met een staafmixer. Laat het vervolgens afkoelen.   

Verwarm de oven voor op hetelucht, 175 °C. Vet de quichevorm in met wat boter.
Kneed het deeg nog een keer goed door en bestrooi je werkblad met bloem. Rol het deeg iets groter uit dan je quichevorm, leg het deeg in de quichevorm en snijd het overtollige deeg weg met een mesje. Prik vervolgens met een vork een aantal gaatjes in de bodem. Als het pompoenmengsel is afgekoeld, doe er dan de eieren en de pumpkin spice kruiden bij. Roer dit geheel goed door elkaar. Giet vervolgens de vulling in de taartbodem. Bak de taart voor 45 minuten in de hetelucht oven. 

Laat de taart goed afkoelen. Serveer de pompoentaart met wat crème fraîche.

 

Tip: Je kan ook makkelijk je eigen pumpkin spice mix maken. Mix 8 tl kaneel, 4 tl gemberpoeder, 2 tl gemalen kruidnagel, 2 tl gemalen piment en 1 tl gemalen nootmuskaat door elkaar et voilà. 

Laat een reactie achter





Posted in