Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Ingrediënten:


  • 1 flespompoen
  • 2 uien 
  • 4 cm gember
  • 400 ml appelazijn 
  • 3 appels 
  • 250 gr suiker
  • 2 chilipepers 
  • Een scheutje gembersiroop
  • 100 gr witte rozijnen 
  • Een snufje zout 
  • 1 tl kaneel

 

Overige benodigdheden:


  • Weckpotten 
  • Dunschiller 
  • Pan 
  • Staafmixer

 

Recept: 


Snij met een mes wat sneetjes in de flespompoen en doe deze 30 seconden in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat je de pompoen gemakkelijker kunt schillen. Schil de pompoen en snij hem in kleine blokjes. Snipper vervolgens de uien, schil de gember en rasp deze, snij de chilipeper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes. Schil en snij de appels in kleine stukjes en doe deze samen met de rozijnen in een bakje. 

Doe de suiker en de appelazijn in een pan op middelhoog vuur en roer dit goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Voeg vervolgens de pompoen, ui, gember en chilipeper toe en breng dit aan de kook voor ongeveer 30 minuten op laag vuur. Voeg daarna de appel, witte rozijnen, zout, kaneel en gembersiroop toe en laat dit nog zo’n 30 minuten koken. 

Pureer dit geheel met een staafmixer glad, of tot de gewenste dikte. Doe de chutney in de weckpotten, doe de deksels erop en laat het geheel afkoelen. Nadat de chutney is afgekoeld kun je gaan smullen!

Tip: smeer de pompoenchutney op een broodje oude kaas of eet het als dip bij de chips. Heb jij dit recept ook gemaakt? Deel dit met de hashtag #RIESHerbalTea

Laat een reactie achter





Posted in