Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

ries-herbal-oolongthee-plantage-zuid-china

Supermarkt thee versus RIES oolongthee: het verschil

Zoveel mensen, zoveel wensen. Gelukkig zijn er allerlei soorten thee: oolongthee, groene thee, zwarte thee, gele thee, witte thee… De keuze is reuze. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er veel verschil zit in de kwaliteit van het thee-aanbod – en daarmee dus ook in de prijs die ervoor gevraagd wordt. Waarom is Chinese thee eigenlijk zoveel prijziger dan thee die je in de supermarkt kan kopen? Wij leggen het je graag uit!

 

 

De pluk bepaalt de prijs


Je vraagt je misschien af: waarom is de prijs van Chinese thee hoger dan de prijs van westerse supermarkt thee? Daar zijn een aantal redenen voor. Zo hangt de kwaliteit en werking van de thee sterk af van de pluk van het seizoen. Thee wordt namelijk vier keer per seizoen geplukt. De eerste pluk is qua medicinale werking het beste; de blaadjes zijn dan nog klein en zitten daardoor boordevol energie. Die thee is alleen erg duur. Deze eerste pluk wil de boer dan ook vaak zelf houden omdat hij daar het meeste aan verdient; voor 100 gram thee van de eerste pluk kan hij wel 80 euro vragen. Deze thee van de eerste pluk is dus niet voor alle consumenten betaalbaar.

 

‘Echte thee’ versus supermarkt thee


Bij RIES constateerden wij dat veel mensen niet meer weten wat ‘echte thee’ is. Het merendeel van de voorverpakte, goedkopere thee die je in de supermarkten kan kopen, is namelijk gemaakt met afvalblad van theebladeren. Sommige consumenten zullen misschien denken: “prima; thee is thee”, maar dat is helaas niet het geval. Afvalblad bevat namelijk nauwelijks energie, heeft geen medicinale werking en is van de minste kwaliteit. Ook de smaak van deze ‘thee’ is stukken minder, waardoor fabrikanten er vaak nog een (chemisch) smaakje aan toevoegen.

 

De prijs van RIES Herbal Tea


De Herbal Tea van RIES wordt geproduceerd in een van de beste theegebieden in de prachtige provincie Guangxi in Zuid-China. De oolongthee van RIES is van hoogwaardige kwaliteit omdat het gegarandeerd van de tweede of derde pluk is. RIES vindt het belangrijk om de boer te helpen door hem zijn eerste pluk te laten houden; hij kan die dan elders verkopen voor een goede prijs. Omdat we het productieproces bij RIES in eigen hand hebben, kunnen we zelfs de prijs van de kwalitatief hoogwaardige tweede pluk laag houden.

 

Het stabiele klimaat van Zuid-China


Thee heeft een stabiel klimaat nodig om te kunnen groeien: denk aan veel zon, een stabiele temperatuur, goede luchtvochtigheid en de juiste hoogte. Als het klimaat stabiel is, ben je bovendien verzekerd van een constante, hoge kwaliteit. De plantage waar de Herbal oolongthee van RIES wordt geproduceerd, bevindt zich in het zuiden van China. De temperatuur is daar constant rond de 25 graden, waardoor RIES continu kwalitatief hoogwaardige thee kan produceren.

 

Oogsten met de hand


Thee oogsten is bij RIES handwerk: thee is kwetsbaar en op de heuvels kunnen bovendien geen landbouwmachines komen, waardoor de thee met de hand wordt geplukt. RIES hanteert hoge kwaliteitsstandaarden en er wordt zorgvuldig met de blaadjes omgegaan om een goede thee te produceren. Onze thee heeft een sterke medicinale werking en het productieproces is tijdrovend en kostbaar. Onze verkoopprijs ligt daarom vanzelfsprekend hoger dan de prijs van thee die je in de supermarkt kan kopen, gemaakt van afvalblad.

 

Kortom: wil je profiteren van de medicinale kwaliteiten van echte Chinese thee? Vergelijk een kop RIES Herbal oolongthee dan eens met thee uit de supermarkt. We zijn benieuwd naar je ervaring!

 

Laat een reactie achter

Posted in