Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

kruidenextract-druppels-thee-supplement

Hoe dragen RIES kruidenextracten bij aan je vitaliteit?

Chinese oolongthee vormt bij RIES altijd de basis. Naast onze vitaliserende Herbal Basisthee, bieden wij zes kruidenextracten met elk een specifieke werking:

 

De kruidenextracten werken het beste in combinatie met RIES Oolong basisthee. Door 3 druppels vloeibaar kruidenextract toe te voegen aan jouw kop RIES Herbal oolongthee, krijgt hij een extra geneeskrachtige werking. Zo kan je de oolongthee dus afstemmen op je eigen behoeften. Ook is RIES Herbal Tea biologisch, ontgiftend en looizuur- en theïne-arm, wat fijn is voor de maag.

 

Kruidenextracten en hun positieve werking uitgelegd

 

1. Detoxen met gentiana


Het RIES Herbal Slim kruidenextract met gentiana stimuleert de vetverbranding door toevoeging van het kruid gentiana. Het heeft een detox-werking waardoor gifstoffen (die het afvalproces vaak belemmeren) worden afgevoerd. Je levert maakt dag en nacht gal aan, een vloeistof die belangrijk is voor de vertering van vetten. Het kruid gentiana verbetert de functie van je lever, waardoor je lichaam een extra boost krijgt om vet te verbranden.

2. Vitaler met ginseng


Het RIES Herbal Vital kruidenextract met ginseng stimuleert de doorbloeding van spieren en verbetert de opname van zuurstof door de toevoeging van Siberische ginseng. De wortels van de plant ginseng zijn van hoge kwaliteit en werden decennia geleden al gebruikt als medicijn. Ginseng verhoogt je fysieke prestaties, mentale prestaties en energieniveau, waardoor je je fitter en vitaler voelt. Ook heeft ginseng antioxiderende eigenschappen, helpt het bij wondheling en stimuleert het de collageenproductie.

3. Hogere weerstand met gember


Het RIES Herbal Immune Support kruidenextract met gember verhoogt je weerstand door de toevoeging van gember. Gember is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en C. Zowel B1 als B2 is belangrijk voor je energieniveau, B6 voor de stofwisseling en C voor de weerstand. Daarnaast is gember rijk aan mineralen als ijzer, calcium en magnesium; essentiële mineralen om je weerstand op hoog niveau te houden.

4. Huidverbetering met bamboe


Het RIES Herbal Skin kruidenextract met bamboe gaat huidveroudering tegen en zorgt voor een egale, stralende huid door de toevoeging van bamboe. Bamboe is rijk aan silicium (ook wel kielezuur genoemd). Dit mineraal is belangrijk voor het collageen, het kraakbeen en de botten. Verder bevat bamboe ook vetzuren die de collageenproductie stimuleren. Omdat het een sterke antioxidant is, vertraagt bamboe het verouderingsproces, waardoor ook je gezichtskleur verbetert.

 

5. Betere doorbloeding met kaneel


Het RIES Herbal Warm & Relax kruidenextract met kaneel draagt bij aan een betere doorbloeding: het verhoogt de huidweerstand en zorgt voor een goed doorbloede huid door de positieve werking van kaneel. Het extract helpt ook bij het voorkomen van koude handen en voeten. Dankzij de verwarmende en ontspannende werking kan kaneel daarnaast een positieve bijdrage leveren aan de versoepeling van spieren en gewrichten en de haarkwaliteit doordat het de haarwortel beter voedt. Hierdoor kan haaruitval verminderen.

 

6. Betere hormoonbalans met engelenwortel


Het RIES Herbal Femme kruidenextract met engelenwortel draagt bij aan een betere bloedaanmaak. Het wordt ook wel vrouwenginseng genoemd, omdat het goed is voor vele ziekten die alleen vrouwen kunnen krijgen. Het verbetert de bloedcirculatie in de vrouwelijke geslachtsorganen, is een stimulans voor de baarmoeder, werkt menstruatiebevorderend en krampwerend. Daarnaast helpt het bij hormonale acné en hormonale eczeemklachten. Dit komt onder andere doordat het rijk is aan vitamine B, waaronder B12. Het verbetert de kwaliteit van de haarwortel en de nagels, zorgt voor sterkere botten en verbetert de conditie van spieren.
Contra-indicatie: niet gebruiken bij diarree en een opgeblazen gevoel. Bij zwangerschap alleen gebruiken onder begeleiding van een deskundige herbalist.

 

Hoe werkt het toevoegen van een kruidenextract?


Het is heel simpel: zet een kop thee met circa 1 gram RIES Herbal Tea. Voeg vervolgens 3 druppels van een kruidenextract naar keuze toe aan jouw kop oolongthee. Zo stem je de drank helemaal op jouw eigen behoeften af. De kruidenextracten hebben overigens nauwelijks tot geen invloed op de oorspronkelijke milde smaak van de oolongthee. Voor een optimaal resultaat raden we aan om drie koppen thee per dag te drinken.

 

Waar heeft jouw lichaam behoefte aan?

 

2 reacties

  1. […] we hebben mooi nieuws, zo voor de kerstdagen: we hebben een vijfde kruidenextract aan ons assortiment toegevoegd! Maak kennis met het RIES Herbal Warm & Relax kruidenextract met […]

  2. Niet Blue Monday, maar Brew Monday! - RIES op 28 januari 2020 om 11:07

    […] Dat is een groot verschil met koffie, hier schreven we eerder al een blog over. Als je je vitaler wilt voelen kun je het RIES Herbal Vital kruidenextract toevoegen aan je thee. Dit extract stimuleert de […]

Laat een reactie achter

Posted in