Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Goed voor ongeveer 24 broodjes

Kaneelbroodjes

 

Ingrediënten: 


Voor de broodjes 

  • 300 gr volle melk 
  • 14 gr gedroogde gist 
  • 750 gr bloem 
  • 150 gr ongezouten roomboter 
  • 1 tl kardemom 
  • 1 ei 
  • Snufje zout 
  • 125 gr suiker  

 

Voor de vulling 

  • 75 gr boter 
  • 100 gr lichte basterdsuiker 
  • 2 el kaneel 
  • ½ tl gemalen steranijs 
  • ½ tl nootmuskaat 

 

Voor het glazuur 

  • 200 gr poedersuiker 
  • 2 tl vanille-extract 
  • 4 el melk 

Overige benodigdheden:


  • Weegschaal 
  • Pannetje
  • Kommen 
  • Mixer met deeghaken
  • Deegroller
  • Bakplaten
  • Bakpapier

 

Bereiding van de kaneelbroodjes


Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en weeg de producten af met behulp van een weegschaal. Verwarm de melk in een pannetje, maar breng de melk niet aan de kook. Neem van de verwarmde melk 240 ml en doe dit in een kom met de gist en 1 el bloem, en roer dit goed door elkaar. Zet dit mengsel voor 15 minuten op een droge en warme plek − dit kan bijvoorbeeld in een oven die uit staat. Laat de boter in de overgebleven melk (60 ml)  smelten en laat dit afkoelen totdat het lauw warm aanvoelt. 

Mix de bloem, ei, zout, suiker en kardemom goed door elkaar. Voeg vervolgens de melk met boter en het gistmengsel toe. Mix dit met deeghaken goed door elkaar, ga vervolgens verder met de hand en kneed dit tot een glad en soepel deeg. Zorg er wel voor dat je het aanrecht licht bestuift met bloem, zodat het deeg niet aan het aanrecht gaat plakken. Doe het deeg weer terug in de kom en leg hier een theedoek overheen. Laat het deeg een uur rusten op een droge en warme plek. Dit kan in een oven die uit staat. 

Na het uur haal je het deeg weer uit de kom en kneed je het deeg met de hand even soepel op een met bloem bestuifde aanrecht. Rol met een deegroller het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Bestuif de deegroller dan met wat bloem als het deeg vast gaat plakken aan de deegroller.

Smelt voor de vulling de boter in een pannetje. Meng de basterdsuiker, kaneel, gemalen steranijs en nootmuskaat in een apart kom door elkaar. Bestrijk het deeg met de boter en strooi het suiker-kaneel mengsel er ook overheen. 

Rol het deeg vanaf de lange kant op en snij met een scherp nat mes dikke plakken van ongeveer 3 cm. Bekleed de bakplaten met bakpapier en leg de kaneelbroodjes hier op. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de broodjes zit. Laat de kaneelbroodjes voor de laatste keer rijzen voor ongeveer 30 minuten. Verwarm de oven voor op 220 ℃. Bak de broodjes in de oven ongeveer 5 tot 8 minuten gaar, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. 

Voor het maken van het glazuur meng je de poedersuiker met de melk en het vanille-extract tot een dikke pasta. Giet het glazuur over de broodjes. 

Eet smakelijk!

Deel met ons de recepten die jij hebt gemaakt tag ons met @RIESHerbalTea

Laat een reactie achter





Posted in