Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Internationale dag van het geluk

International Day of Happiness

Als we elke dag of meerdere keren per dag het nieuws kijken, dan zien en horen we vaak negatieve, vervelende dingen. Op dit moment kun je bijvoorbeeld geen nieuwsuitzending vinden die niet over het coronavirus gaat. Als alles goed gaat valt er vaak niet zoveel nieuws te vertellen. Bovendien komen negatieve dingen door de negatieve bias meer bij ons binnen dan positieve dingen en we onthouden de negatieve zaken beter. Maar het is zeker niet allemaal slecht! We moeten ons best doen om ook aan het goede te denken en optimistisch te blijven. 

 

internationale dag van het geluk

 

International Day of Happiness


Op 20 maart 2020 is het International Day of Happiness oftewel: Internationale Dag van het Geluk. Sinds 2012 worden elk jaar op deze dag de resultaten van het World Happiness Report bekendgemaakt. Er wordt gekeken hoe het staat met het wereldwijde gevoel van geluk in 156 landen. Maar hoe meet je geluk? Ze kijken naar gegevens van een land zoals zorg en het gemiddelde inkomen én ze doen een bevolkingsonderzoek. Hierbij geven burgers zelf aan hoe gelukkig ze zijn. Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10 van deze lijst, vorig jaar stonden we op plek 5 en dit jaar op plek 6. Finland staat (al drie jaar op rij) op nummer 1. Dit jaar staat Denemarken op 2, Zwitserland op 3, IJsland op 4 en Noorwegen op 5.

 

Wat is geluk?


Geluk is voor iedereen anders. Je kunt gelukkig zijn omdat jij en je geliefden een goede gezondheid hebben, of met kleine alledaagse dingen, zoals de zon die schijnt of lekker eten. De auteurs van de studie zeggen dat een vaste baan met een vast inkomen en het gevoel dat je kan vertrouwen op de overheid beslissende factoren zijn voor het gevoel van geluk. In de huidige tijd, waar we te maken hebben met het coronavirus dat het normale leven ontwricht, moeten we zeker momenten van geluk blijven zoeken. Maak even een wandeling, bel met familie of vrienden die je lang niet gesproken hebt en neem weer eens de tijd voor die ene hobby waar je nooit aan toekwam. Keep calm and stay healthy! 

 

Wil je jouw weerstand een extra boost geven? Probeer dan eens RIES Herbal Immune Support kruidenextract. Gember is rijk aan vitamine B1, B2, B6 en C. Gember bevat ook veel mineralen: ijzer, calcium en magnesium zijn essentiële mineralen om je weerstand op peil te houden.

 

Landen, culturen en geluk


In het boek “The Atlas of Happiness” vertelt Helen Russell hoe mensen wereldwijd zorgen dat ze gelukkig zijn. Zo kun je van andere landen leren en zelf gelukkiger worden. Wat doen de landen in de top 5 dat bijdraagt aan hun geluksgevoel?

  • Finland heeft kalsarikännit, oftewel thuis in je ondergoed zitten en drinken. Dat is iets wat we nu allemaal uit kunnen proberen 🙂
  • Denemarken heeft arbejdsglaede, dat hun attitude ten opzichte van werk weergeeft. Letterlijk betekent het ‘happiness at work’, geluk op werk. Voor Scandinavische landen is dit essentieel voor hun geluksgevoel. Leuk weetje: dit woord bestaat alleen in de Scandinavische talen.
  • Noorwegen heeft friluftsliv, wat ‘free air life’ of ‘open-air living’ betekent. Het staat voor de waarde van tijd doorbrengen op afgelegen locaties voor je eigen spirituele en fysieke welzijn. Dus ga erop uit!
  • IJsland, dat vorig jaar op nummer 4 stond van de gelukkigste landen, heeft petta reddast, de onwankelbare overtuiging dat uiteindelijk alles zal lukken/goed zal komen. 
  • En wat zegt het boek over Nederland? Daar staat het woord gezellig, een woord dat wordt gebruikt in alledaagse gesprekken, met een nadruk op het oude/verleden. Naast gezellig zijn het liberalisme en onze tolerantie belangrijk voor ons geluksgevoel. Door het coronavirus zijn we meer gericht op collectivisme in plaats van individualisme. Samen kunnen we dit aan en dat geeft een goed gevoel!

 

Met zoveel landen en ideeën zijn er natuurlijk ook contrasterende ideeën. In Italië hebben ze bijvoorbeeld dolce far niente, lekker helemaal niets doen. Maar in China moet je jouw xingfu vinden, datgene wat jou een echt doel geeft. Wat betekent geluk voor jou? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Posted in