Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

zelf-ijsthee-maken-oolongthee

5 manieren om ijsthee te maken

Als het kwik in de zomer flink stijgt, heb je niet altijd zin in warme thee. Gelukkig kan je heel gemakkelijk zelf ice tea maken! Ontdek in dit blog 5 manieren voor zelfgemaakte ijsthee. Waar je bij de ene manier binnen no-time in het zonnetje geniet van je drankje, moet je bij de ander wat meer geduld moet hebben – maar voor alle manieren geldt: succes gegarandeerd!

 

Get the parTEA started!


Met thee als basisingrediënt maak je gemakkelijk een gezonde ice tea: zonder suiker en toevoegingen die in de kant-en-klare dranken wel zitten. Wat heb je daar nog meer bij nodig? Het is handig om de volgende dingen in huis te hebben:

  • Grote kan
  • Glazen of kopjes
  • IJsblokjes
  • Kraanwater, mineraalwater of bruisend water
  • Je favoriete thee

 

1. Cold brew


Een makkelijke manier om zelf ijsthee te maken, is door middel van ‘cold brew’. Het is geen moeilijk recept, maar houd er wel rekening mee dat de ijsthee een nachtje (minimaal 8 uur) in de koelkast moet trekken. Ga uit van 10 gram thee op 1 liter koud (!) water. Doe de losse thee in een kan en vul deze met water. Laat de kan vervolgens een nachtje in de koelkast staan en haal de drank door een fijne zeef. Et voilà: je hebt ijsthee met een zachte, milde smaak. Omdat je geen heet water gebruikt, zit er geen bittere smaak aan de ijsthee.

 

2. Shock brew


Met een ‘shock brew’ (ook wel ‘flash brew’ genoemd) maak je supersnel een verkoelende ijsthee. Zet de thee zoals je normaal gesproken doet, maar gebruik slechts de helft van het water. Voor het water dat je nu ‘tekort’ komt, gebruik je ijsblokjes. Doe de ijsblokjes in een kan en schenk de warme thee er overheen.

 

3. Ice brew


Deze manier duurt weer iets langer, maar is ideaal als je kleine kopjes ijsthee wil drinken. Bedek de bodem van een klein theekopje (met een inhoud van ongeveer 350 ml) met theeblaadjes. Vul dit vervolgens op met gemalen ijs en laat het ijs bij kamertemperatuur smelten.

 

4. Chilled


Zet sterke thee door ongeveer 15% meer thee te gebruiken dan je normaal gesproken doet. Laat de thee afkoelen en schenk het vervolgens in een glas met ijsblokjes.

 

5. Fruity


Maak van je ijsthee een lekker fruitig drankje door vers fruit toe te voegen. Stukjes aardbei, schijfjes limoen of sinaasappel tussen de ijsblokjes maken jouw thee fris én fruitig. Je kunt ook verse munt, stukjes gember of een scheutje honing toevoegen.

 

 

Welke manier om ijsthee te maken heeft jouw voorkeur? Tip: We schreven eerder dit recept voor zelfgemaakte ijsthee met munt en citroen.

 

Laat een reactie achter

Posted in