Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Hulp van klassieke Chinese geneeskunde in deze bizarre tijd

Hulp van klassieke Chinese geneeskunde in deze bizarre tijd

Traditionele Chinese geneeskunde wordt veel gebruikt bij de behandeling van COVID-19-patiënten in China, wat heeft gezorgd voor hogere herstelpercentages.

 

Hulp van Chinese experts


In dit artikel is te lezen dat een team van Chinese experts naar Rome is gegaan en gebruik maakt van duizenden jaren kennis en ervaringen om het coronavirus in te dammen. Dit is het derde team van deskundigen dat door de Chinese autoriteiten naar het buitenland is gestuurd om te helpen. Ze hebben veel medische voorraden bij zich, maar ook 100.000 dozen Lianhua Qingwen-capsules, een traditioneel Chinees medicijn tegen griep. Het komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde. Dit geneesmiddel staat in het plan van de Nationale Gezondheidscommissie van China voor de behandeling van nieuwe coronavirus patiënten. De Lianhua Qingwen-capsule kan voorkomen dat het nieuwe coronavirus cellen infecteert en het beperkt ontstekingen volgens Zhong Nanshan, China’s toonaangevende expert op het gebied van epidemische controle.

 

Samenwerking en medicijnen


In China werken professoren in de klassieke geneeskunde en professoren in de Westerse reguliere geneeskunde al eeuwen samen. Om virussen te kunnen bestrijden moet je naast bijvoorbeeld vaccinatieprogramma’s ook vooral je eigen weerstand zo hoog mogelijk houden.

Als je ziek wordt door een virus is het belangrijk dat je niet alleen naar de werking van de medicatie kijkt, maar ook naar de bijwerkingen ervan. Zo staat op de meeste bijsluiters van deze medicatie: niet gebruiken bij nier- en leverinsufficiëntie. Ook maag- en darmproblemen worden er bijna altijd in genoemd. Maar laat dit nu net essentiële organen zijn die bepalend zijn voor onze weerstand. Dus bij de inzet van bijvoorbeeld antibiotica worden er in China altijd medicinale kruiden ingezet om herstel te bevorderen. Beide zienswijzen proberen het virus te bestrijden, maar vanuit een andere benaderingswijze. Dit leidt bij ons tot discussies, maar in China juist tot samenwerking.

Ook Richard van Nessen combineert beide werelden. Hij heeft een voedingssupplement ontwikkeld genaamd RIES Viral Vital. Dit supplement versterkt de weerstand van je longen en luchtwegen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Laat een reactie achter

Posted in