De perfecte high tea met RIES oolongthee
Deze 3 receptjes maken samen een heerlijke high tea!
1. Rookworst sandwich
Ingrediënten:
• 4 sneden wit toastbrood
• 2 plakken belegen kaas
• 1 rookworst
• 1 appel
• Sla (bijvoorbeeld rucola)
• Mosterd
• Boter
• Optioneel: gemalen peper naar smaak toevoegen
Bereiding van de sandwiches:
Besmeer 2 sneden toastbrood met boter en mosterd. Leg daar een aantal blaadjes sla op met daarop een plak belegen kaas. Snijd de rookworst in plakken en leg de plakjes op de kaas. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Leg de appelschijfjes op de rookworst en ‘dek af’ met toastbrood. Snijd het toastbrood diagonaal in vieren, zodat je 8 sandwiches overhoudt.
Bijpassende thee:
Bij deze sandwiches adviseren wij de oolongthee met het kruidenextract gentiana: RIES Herbal Slim
2. Chocolade fondue
Ingrediënten:
• 200 gr pure chocolade
• 3 perziken
• 3 abrikozen
Overige benodigdheden:
• Waterbad (voor au bain-marie smelten van de chocolade)
• Fondueset
Bereiding van de fondue:
Snijd de perziken en abrikozen in stukken en verhit de pure chocolade au bain-marie totdat het volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade vervolgens in de fondue, en dippen maar!
Bijpassende thee:
Bij deze chocolade fondue adviseren wij de oolongthee met het kruidenextract gember: RIES Herbal Immune Support
3. Scones
Ingrediënten:
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 ei
• 30 gram roomboter
• 50 ml karnemelk
• 1 el suiker
• Koudgeslingerde honing
• 1 el (karne)melk
• Snufje zout
Overige benodigdheden:
• Bakpapier
• Ronde uitsteekvorm
• Mixer met deeghaken
• Mengkom
• Bakplaat
• Oven (voorverwarmen op 200 ℃, hetelucht)
Bereiding van de scones:
Verwarm de oven voor op 200 ℃.
Meng met een mixer met deeghaken het meel, zout, de suiker en roomboter door elkaar totdat het er korrelig uitziet. Voeg vervolgens het ei en de karnemelk toe en kneed dit met de hand tot een soepele bal deeg. Rol het deeg vervolgens uit (ca. 2 cm dik) en steek met de ronde uitsteekvorm. Leg de uitgestoken rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de de rondjes met wat melk; dan wordt de bovenkant mooi bruin en lekker knapperig. Bak de scones 15 tot 20 minuten, totdat ze goudbruin kleuren.
Serveer de scones met wat koudgeslingerde honing.
Bijpassende thee:
Bij deze scones adviseren wij de oolongthee met het kruidenextract bamboe: RIES Herbal Skin
Hoeveel koppen thee drink jij tijdens een high tea?