Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Het perfecte kopje Herbal oolong thee zetten

Het perfecte kopje Herbal oolong thee zetten

Er is (bijna) niets persoonlijker dan voor iemand het perfecte kopje thee maken. Voor het zetten van oolong thee hebben we deze richtlijnen:  

  1. Doe 1 theelepel oolong thee in een mok
  2. Voeg 250 ml water toe dat net van de kook is
  3. Laat de thee trekken totdat de blaadjes naar de bodem zijn gezakt (2-3 min)

 

Tip van RIES Herbal Tea


Oolong is een veelzijdige thee; hij is geschikt voor meerdere trekken, waarbij de smaak van elke trek haar eigen karakter heeft. Experimenteer met meer of minder thee en ontdek zo jouw perfecte kopje oolong.

 

Extra informatie


De oorsprong van de oolong thee ligt in China en deze is verder geperfectioneerd. RIES Herbal Tea komt uit de provincie Yunnan en is slechts licht geoxideerd, mooi lentegroen van uiterlijk, met grote, strak opgerold bladeren. Oolong staan ​​bekend om zijn frisgroene, aroma en delicate mondgevoel.

De theetuin waar deze thee vandaan komt is terrasvormig en ligt in het heuvelachtige gebied op een hoogte van ca. 500-700m. De gemiddelde temperatuur is er tussen 15 en 24°C. Als gevolg van dit warme klimaat kan de thee bijna het gehele jaar, tussen maart en december, worden geproduceerd, er wordt tot vier en heel soms zelfs vijf keer per jaar geoogst.

Na het met de hand plukken, worden de verse theebladeren verdord in het zonlicht, hier wordt de onvergelijkbare geur en jade groene drank gegenereerd. Na een korte oxidatie wordt de thee gebakken en gedroogd om het fermentatieproces te stoppen. Dan wordt de thee in een doek gewikkeld en herhaaldelijk (20-30 keer) gerold, zo ontstaat de unieke vorm en wordt het vocht verwijderd. Om het resterende vocht te verwijderen, verdere oxidatie te stoppen en een stabiele kwaliteit te waarborgen wordt RIES Herbal Tea nog een laatste maal gedroogd.

Wist u dat: RIES Herbal Tea bevat 10x meer antioxidanten dan normale groene thee en verhoogt het concentratievermogen. 

Laat een reactie achter

Posted in