Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Herfstsoep

Herfstsoep met rundvlees en sinaasappel

De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan, dus wij vonden het tijd voor een nieuw recept: een lekkere herfstsoep. Niets is zo lekker als een warme soep nadat je een herfstwandeling hebt gemaakt. Naast dat hij lekker is, biedt deze soep verschillende voordelen. Het basisingrediënt van de soep is rundvlees, wat een voedende en verwarmende werking heeft. Er zit ook koolrabi in, wat koeler is en je spijsvertering ondersteunt. Lente-ui en verse gember versterken je afweer en steranijs, gedroogde gember en sinaasappelschil werken verwarmend en ondersteunen o.a. je spijsvertering. Daarnaast werkt sinaasappelschil goed om slijm op te lossen als je verkouden bent. Als je de griep hebt vind je hier 7 eettips om snel beter te worden.

 

Herfstsoep

 

Ingrediënten:


  • 600 gr runderrib/sucadelappen 
  • 600 gr koolrabi
  • Een flinke hand shiitake
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 stuk gedroogde sinaasappelschil (te koop in een toko) 
  • 4 cm gedroogde gemberwortel (of 2 theelepels poeder) 
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 1 steranijs
  • 50 gr rijst

 

Overige benodigdheden:


  • Pan
  • Kommetje
  • Mesje
  • Snijplank
  • Soepkommen

 

Bereiding van het recept:


Doe water in een pan en breng dit aan de kook. Giet een deel van dit warme water in een kommetje en laat de sinaasappelschil hierin weken. Als je geen gedroogde sinaasappelschil hebt kun je een klein stukje schil van een biologische sinaasappel gebruiken. Dit geeft echter een minder verfijnde smaak en heeft niet de werking die een gedroogde schil heeft. Voeg het vlees toe aan het kokende water, breng het opnieuw aan de kook en laat het 2 minuten doorkoken. Giet het water af, spoel het vlees af met koud water en snijd het in stukken van 2 bij 2 cm. 

 

Breng opnieuw water aan de kook. Voeg het vlees, de geweekte sinaasappelschil, de gedroogde gember en de steranijs hieraan toe. Kneus de verse gember en doe dit bij de andere ingrediënten. Dit laat je 2 tot 4 uur op een laag vuur trekken. Hierna haal je de kruiden uit de bouillon. 

 

Herfstsoep

 

Schil de koolrabi zodat er geen vezels meer aan zitten en snijd hem in reepjes. Laat de koolrabi samen met de rijst trekken in de vleesbouillon. Voeg een theelepel zout toe (niet te veel want dat kan gaan overheersen). Haal de steeltjes van de shiitake af en snijd de hoed in reepjes. Voeg deze, 5 minuten voordat de rijst gaar is, toe aan de bouillon. Snijd de lente-ui in ringetjes en laat de witte stukjes 1 à 2 minuten mee trekken. Doe in elke lege soepkom eerst wat groene ringen lente-ui, schenk vervolgens de soep er overheen en genieten maar!

 

Laat een reactie achter





Posted in