Havermoutkoeken
Recept voor ongeveer 16 havermoutkoeken.
Ingrediënten:
• 270 gr havermout
• 100 gr bloem
• 80 gr rozijnen
• 80 gr gele rozijnen
• 170 gr ongezouten roomboter
• 200 gr bruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 ½ tl vanille extract
• ½ tl baksoda
• ½ tl zout
• ½ tl kaneel
• ¼ tl nootmuskaat
• 250 ml warm water
Overige benodigdheden:
• Twee kommen
• Mixer
• Spatel
• Bakpapier
• Weegschaal
Benodigde tijd: circa 20 minuten voorbereiden, daarna 25 à 30 minuten in de oven.
Bereiding van de koeken:
Verwarm de oven voor op 180 ℃ hetelucht.
Wel de rozijnen in warm water. Doe de roomboter, de bruine basterdsuiker, het ei en het vanille extract in een kom en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna bloem, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat toe aan het beslag en meng dit enkele minuten met de mixer tot een glad beslag. Giet de rozijnen af en schep ze met de spatel door het beslag heen. Vouw de havermout met de spatel door het beslag.
Maak van het beslag koeken van ongeveer 3 cm dik en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koeken voor 10 tot 15 minuten in de oven (hetelucht) op 180 ℃ tot ze goudbruin kleuren.
Bijpassende thee:
Bij deze havermoutkoeken adviseren wij oolongthee met gentiana-extract: RIES Herbal Slim.
Variatietip: vervang de rozijnen door chocolate chips of gedroogd fruit naar keuze.