Gingerbread koekjes
Ingrediënten (ongeveer 35 koekjes):
Koekjesdeeg
- 450 gr bloem
- 225 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 175 gr bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 2 tl kaneel
- 2 tl gember
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kruidnagel
- Snufje zout
Royal icing
- 400 gr poedersuiker
- 50 ml water
- ½ el citroensap
- 10 gr eiwitpoeder of meringue poeder
- Kleurstof naar keuze (optie)
Overige benodigdheden:
- Mixer
- Garde
- 2 beslagkommen
- Deegroller
- Spuitzak
- Spuitmondje
- Uitsteker
- Keukenfolie
- Bakpapier
Recept:
Doe de roomboter – die op kamertemperatuur is – in een kom. Doe de basterdsuiker en het ei erbij en mix tot een glad geheel. Doe in een andere kom de bloem, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en een snufje zout en mix dit goed door elkaar met een garde. Voeg dit vervolgens toe aan het roomboterbeslag en mix dit met een deeghaak tot een koekjesdeeg. Wikkel het deeg in keukenfolie en laat het deeg voor een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Bestuif je werkbank met bloem. Rol het deeg hierop uit tot ongeveer ½ cm dikte en steek de koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ongeveer 12 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes op een rooster afkoelen als ze klaar zijn.
De icing maak je door alle icing-ingrediënten in een kom te doen en dit te mixen tot een gladde, dikke icing. Je kan eventueel een kleurstof toevoegen voor een leuk kleurtje.
Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld, kun je ze versieren met de icing. Bevestig eerst een spuitmondje op de spuitzak, vul deze vervolgens met de royal icing en versier de koekjes. Eet smakelijk!
Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie creaties! Tag ons op Facebook of Instagram met @riesherbaltea zodat wij jullie koekjes kunnen bewonderen.