Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

zomer-aanbieding-ries-herbal-tea-gewichtsverlies

Gezond & verantwoord afvallen met ondersteuning van RIES Herbal Tea

De zomervakantie staat voor de deur. De een kijkt ernaar uit, de ander ziet er tegenop. We worden namelijk vaak geconfronteerd met het ideale zomerlichaam. Sommige mensen zijn daarom al weken aan het werk om hun lichaam summerproof te maken, in zwemkleding kun je immers niet veel verbergen.

 

 

Overgewicht is confronterend en kan je onzeker maken, waardoor je bijvoorbeeld niet naar het strand gaat om van het weer te genieten. Maar zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D, een vitamine die je nodig hebt om gezond te blijven. Het zorgt voor sterke botten, tanden én het is belangrijk voor je weerstand. Je lichaam maakt het vanzelf aan als je in contact komt met zonnestralen. Als je niet kunt genieten in de zon, kun je ook niet de broodnodige vitamines in je opnemen. En dat is zonde.

 

4 + 7 redenen waarom je niet afvalt


Veel mensen denken dat ze af zullen vallen als ze minder eten, maar dit werkt niet altijd. Waarom niet? Zaken zoals emoties, vermoeidheid en identiteit spelen hierbij ook een rol. Hieronder vind je in totaal elf redenen waarom het kan zijn dat je niet afvalt, ondanks dat je minder eet en meer beweegt. 

 

Hormonen

 1. Je hormoonbalans (oestrogeen) kan verstoord zijn waardoor je lichaam minder bloed aanmaakt, je moe wordt en je lichaam vocht en vet gaat opslaan.
 2. Je darmflora werkt misschien niet zoals het zou moeten. Slechte bacteriën krijgen meer ruimte en kunnen zorgen voor hardnekkig overgewicht.
 3. Als je veel stress hebt wordt je hormoonbalans verstoord; je bijnieren maken vanwege de stress te veel cortisol aan.
 4. Door stress kunnen je bijnieren overbelast raken, waardoor je schildklier gaat vertragen. Hierdoor wordt afvallen heel moeilijk.

 

Zuurgraad

 1. Je lichaam maakt misschien continu te veel insuline aan omdat je cellen ongevoelig zijn geworden voor insuline. Met insuline in je bloed is het onmogelijk om vet te verbranden.
 2. Je lever kan moeite hebben met het ontgiften en afvoeren van hormoonverstorende stoffen. Omdat deze schade kunnen toebrengen, besluit je lichaam ze op te slaan op een veilige plek: in je vetcellen. Dit is vet dat je lichaam hardnekkig vasthoudt.
 3. Hoe minder spieren je hebt, hoe trager je stofwisseling wordt, hoe moeilijker het wordt om af te vallen. Het is daarom belangrijk om je spieren te blijven gebruiken, anders raak je ze kwijt.
 4. Als je jarenlange (crash)diëten hebt gevolgd kan het zijn dat je stofwisseling in de overlevingsstand staat. Je lichaam gaat dan heel efficiënt om met iedere kruimel voedsel, een beetje overschot wordt direct opgeslagen als vet.
 5. Door langdurige hoge belasting kan het zijn dat je lichaam een aantal belangrijke voedingsstoffen mist zoals magnesium, zink of de B-vitamines om vet te kunnen verbranden.
 6. Sommige medicijnen hebben als bijwerking dat je moeilijk kunt afvallen (de pil is ook een medicijn).
 7. Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid oestrogeen af, waardoor je stofwisseling vertraagt. Je lichaam heeft dan minder voedsel nodig dan het daarvoor altijd gewend was.

 

Weet wat je eet


Afvallen draait om wat je eet. Door gewoon en gezond te eten strijd je niet tegen het overlevingsmechanisme van je lichaam, je zendt geen signalen uit dat er hongersnood of crisis heerst. Afvallen draait om eten, niet om diëten!

Het grootste obstakel naar succes is om te leren wat nou echt gezonde voeding is en wat niet. Dat is lastig, want 80% van wat je in de supermarkt vindt is ongezond. Alle bewerkte voeding − bijna alles waar een verpakking omheen zit − betekent doorgaans een belasting voor je lichaam. Dit omdat er veel te weinig voedingsstoffen in zitten en vaak juist wél belastende stoffen, waarmee je het je lichaam moeilijk maakt. Het is vulling, geen voeding.

Voor een optimale gezondheid en veel energie heeft je lichaam heel veel verschillende voedingsstoffen nodig en die zitten alleen in onbewerkt voedsel. Richard’s motto is dan ook: als je al iets wilt tellen, tel dan de verschillende voedingsstoffen die je binnenkrijgt, niet de calorieën. Bovendien: een gezond gewicht kan verschillende maten hebben. Doe daarom de weegschaal weg, koop een spiegel en glimlach wat vaker naar jezelf. Dit doet wonderen voor hoe je je voelt.

 

Zomeraanbieding: ondersteun je gewichtsverlies met RIES Herbal Tea


Voor iedereen die op een gezonde manier ondersteund wil worden bij gewichtsverlies, hebben we de komende vier weken een Zomeraanbieding bij RIES Herbal Tea, namelijk een 6-weekse detox- en vitaliteitskuur. Als je deze aanbieding bestelt, ontvang je bovendien gratis voedingsadvies (geen dieet) van Richard en een paar recepten, die je ondersteunen bij gewichtsverlies. [Let op: deze aanbieding is inmiddels verlopen!] 

 

Hoe werkt deze kuur? Voeg 3 druppels Herbal Slim-kruidenextract en 3 druppels Herbal Vital-kruidenextract toe per kopje oolongthee. Drink dagelijks twee koppen oolongthee mét deze kruidenextracten. 

 

1 reactie

 1. Mike op 28 april 2020 om 12:18

  Ik vind mezelf altijd te dik en begon te trainen. Het ging niet zo snel als ik wilde totdat ik dit product genaamd leptitox tegenkwam. Wil je ook graag afvallen en afvallen maar gaat het niet snel genoeg of vind je het te zwaar? zorg ervoor dat u de link http://tiny.cc/LosingBodyFatAndWeight bekijkt

Laat een reactie achter

Posted in