Gevulde speculaas
Ingrediënten:
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 gr donkerbruine basterdsuiker
- 150 gr ongezouten roomboter
- 2 el volle melk
- 2 eieren
- 300 gr amandelspijs
- Schil van een citroen
- Snufje zout
- 2 tl speculaaskruiden
- 15 amandelen
Overige benodigdheden:
- Bakblik 20×20
- Zeef
- Kom
- Deegroller
- Plasticfolie
Recept:
Zeef het bakmeel en doe het in een kom. Doe hier de basterdsuiker, speculaaskruiden, boter, melk en het zout bij. Kneed het met je handen tot een soepel deeg. Doe het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht) en vet het bakblik in.
Meng de schil van de citroen door de amandelspijs. Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee gelijke delen. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot dezelfde grote als het bakblik. Smeer de amandelspijs op het deeg. Rol het andere deeg uit en leg deze er bovenop. Druk het deeg goed aan en leg de amandelen er bovenop als versiering. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei.
Doe de gevulde speculaas voor ongeveer 40 minuten in de oven. Laat de gevulde speculaas daarna afkoelen in het bakblik en snij deze vervolgens in 15 stukken. Geniet ervan!