Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

06 dec photoyou-kaneel

Extract RIES Herbal Warm & Relax met kaneel

Sinds de website van RIES Herbal Tea live is gegaan stonden er vier kruidenextracten in de webshop met elk een specifieke werking:

En we hebben mooi nieuws, zo voor de kerstdagen: we hebben een vijfde kruidenextract aan ons assortiment toegevoegd! Maak kennis met het RIES Herbal Warm & Relax kruidenextract met kaneel

 

Waarom dit extract?


Door de positieve werking van kaneel draagt dit extract bij aan een betere doorbloeding. Het verhoogt de huidweerstand, zorgt voor een goed doorbloede huid en helpt bij het voorkomen van koude handen en voeten. Dankzij de verwarmende en ontspannende werking kan kaneel daarnaast een positieve bijdrage leveren aan de versoepeling van spieren en gewrichten en de haarkwaliteit doordat het de haarwortel beter voedt. Hierdoor kan haaruitval verminderen. 

Dus heb je het snel koud, last van wintertenen- of handen, stramme spieren en gewrichten, of haaruitval? Dan kan RIES Herbal Warm & Relax je helpen stagnaties op te heffen en een betere doorbloeding te krijgen. Een mooi cadeau voor jezelf of vrienden voor een relaxed en warme feestmaand!

 

Gunstige werking van kaneel


Het mooie is dat kaneel heel gezond, immuunversterkend en natuurlijk is. Het is lekker in combinatie met appel en komt voor in vele recepten. Maar het heeft ook een gunstige werking op je bloedsuikerspiegel en cholesterolniveau: het stabiliseert. Als je ‘s ochtends wat kaneel toevoegt aan je ontbijt dan heb je gedurende de dag minder pieken in je bloedsuikerspiegel. Ook sporters kunnen profiteren van kaneel; door kaneel worden meer anabole eiwitten aangemaakt in de spiercellen, waardoor cellen meer glucose opnemen, wat meer energie oplevert. En als je dagelijks gorgelt met een theelepel honing en kaneelpoeder in heet water krijg je een frisse adem.

Kaneel is − behalve een heerlijke geur en smaak − een specerij die veel goede medicinale eigenschappen heeft. In de Chinese geneeskunde worden kaneeltwijgjes gebruikt om handen en voeten te verwarmen en de bast om de romp te verwarmen. Ook in Arabische landen wordt kaneeldrank gedronken als het koud is. Jaren geleden maakten mensen al koekjes van zoete haver, kaneel, gember en piment omdat dit de spijsvertering bevordert. Dus hoe zit het met de werking van kaneel?

Kaneel werkt antiseptisch, adstringerend (samentrekkend), verwarmend en krampwerend. Het helpt om je darmflora te herstellen en je weerstand te verhogen. Ook heeft kaneel een gunstige werking op je bloedsuiker en cholesterol. Je kunt kaneel dus gebruiken bij:

  • Hoesten
  • Verkoudheid
  • Blaasontstekingen
  • Koorts
  • Tegen vermoeidheid en kouwelijkheid
  • Diarree
  • Gevoelige darmen
  • Als spoelmiddel voor het tandvlees 
  • Om te gorgelen bij ontstoken amandelen en keelpijn

 

Kaneel & organen


In dit blog schreven we over de Chinese orgaanklok. De Chinezen gaan uit van 12 hoofdmeridianen, ook wel orgaansystemen genoemd. De energie van elk orgaan is gedurende twee uren optimaal per etmaal. Tijdens die 120 minuten is het desbetreffende orgaan dus extra hard aan het werk – en precies 12 uur later is dit orgaan juist op z’n zwakst.

Kaneel kan helpen voor je hart, blaas en bloedsomlooptijd. Het hart is volgens de Chinezen tussen 11:00 en 13:00 uur het meest actief, de blaas tussen 15:00 en 17:00 uur en de bloedsomloop tussen 19:00 en 21:00 uur. Drink op deze momenten de RIES Herbal Tea met Warm & Relax kruidenextract met kaneel om je organen te ondersteunen.

 

Als je graag wat af wilt vallen kun je ‘s morgens voor het ontbijt en ‘s avonds voor het slapen gaan een kop RIES Herbal Tea met honing en kruidenextract kaneel en gentiana nemen. Als je deze combinatie regelmatig drinkt zal het vet zich niet meer ophopen in je lichaam.

1 reactie

  1. […] de volgende cyclus verder in je leven en wat wil je ontwikkelen, wat wil je laten groeien (lente)? RIES Herbal Warm en Relax met kaneel helpt je […]

Laat een reactie achter

Posted in