Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Eiwitrijk voedingsadvies om gezond af te vallen in de zomer

Eiwitrijk voedingsadvies om gezond af te vallen in de zomer

Om effectief maar ook zeker verantwoord af te vallen is het slim om meerdere keren per dag kleine hoeveelheden/maaltijden te eten. Dit zorgt ervoor dat je het kunt volhouden én dat je je er goed bij voelt.

 

5 eetmomenten op een dag


Waarom werkt het eten van vijf kleine maaltijden per dag goed? Ten eerste zorgt het eten van meerdere kleine maaltijden ervoor dat je stofwisseling gelijkmatiger actief blijft, waardoor je meer calorieën verbrandt gedurende de dag. Bij sommige diëten eet je veel te weinig, waardoor je lichaam juist extreem zuinig omgaat met reserves (bloedsuikers en lichaamsvetreserves) en dat is net niet wat je wilt. Dus door regelmatig te eten vertel je je lichaam dat er geen sprake is van een voedseltekort en dat het niet zuinig hoeft te zijn met reservevoorraden.

Ten tweede voel je je beter als je meerdere keren per dag kleine maaltijden eet, omdat je bloedsuikerspiegel constant blijft. Hierdoor hoeft je lichaam minder insuline aan te maken, houd je meer mentale energie over en voorkom je hongerpieken en eetbuien. Ook je spijsvertering wordt minder zwaar belast. Als je grote maaltijden eet, dan moeten je maag en darmen hard werken waardoor je moe wordt, ook wel bekend als de ‘after dinner dip’. Het gevolg hiervan is dat je na één grote maaltijd geen zin meer hebt om te bewegen, laat staan sporten. Als je kleine maaltijden eet is dat geen probleem.

Ten slotte zorgt het eten van meerdere kleine maaltijden op een dag ervoor dat je makkelijker spiermassa behoudt en opbouwt. Dit is gunstig, want als je meer spieren hebt gaat je spijsvertering sneller werken om ze van voedingsstoffen te voorzien.

 

RIES Herbal Tea voedingsadvies 


Hoe kan een dag met 5 maaltijden er dan uitzien? Hier een voedingsadvies om met meerdere kleine maaltijden op een dag op een gezonde manier af te vallen.

Ontbijt

 • Havervlokken met havermelk of Griekse yoghurt met rood en blauw fruit

 

Tussendoortje

 

Lunch

 • Versgemaakte soep, bijvoorbeeld komkommersoep met munt, kip-kerriesoep, venkelsoep of een tonijnsalade.
 • Probeer onze frisse fruitsalade met rood fruit.
 • Of maak een salade bestaande uit verschillende groene bladsalades zoals rucola, kropsla, ijsbergsla en pijnboompitten. Gebruik bijvoorbeeld deze dressing:
  • 2 el rijstazijn
  • Handvol blauwe bessen
  • 1/2 tl geraspte citroenschil
  • Een paar blaadjes basilicum in kleine stukjes
  • Olijfolie
  • Peper, paar blaadjes verse munt in kleine stukken
  • Snufje zeezout

 

Tussendoortje (rond 15:00 uur)

 • Rookvlees met een gekookt ei

 

Avondeten

 • Groenten en vlees (geen varkensvlees) of vis
 • Mihoen en rijst als alternatief voor pasta en aardappelen

Mocht je nou later op de avond toch nog trek krijgen, ga dan voor een handje notenmix en/of gedroogd fruit zoals rozijnen, dadels, vijgen, krenten of gedroogde abrikoos.

 

Drink voldoende 


Vanuit het seizoensoogpunt (zomer) kun je daarnaast het beste kiezen voor RIES Herbal Slim met gentiana in combinatie met RIES Herbal Vital met ginseng. Gentiana heeft een detox-werking en geeft je lichaam een extra boost om gifstoffen af te voeren die het afvalproces belemmeren. Het kruidenextract geeft je lichaam een extra boost om gifstoffen af te voeren die het afvalproces belemmeren, waardoor er ook een afvalstoffen in je gewrichten ontstaan en je moeite krijgt met bewegen. Ginseng ondersteunt de nieren zodat overmatige afvalstoffen worden afgevoerd. Ook ondersteunt het de aanmaak van rode bloedcellen, die goed zijn voor het voeden van je spieren en een hogere vitaliteit. Vergeet uiteraard niet de RIES Herbal Tea basisthee erbij te kopen. Deze is energetisch neutraal, waardoor de extracten het beste werken.

Laat een reactie achter

Posted in ,