Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

De nieren: problemen bestrijden met thee

De nieren: problemen bestrijden met thee

In de Chinese geneeskunde horen de nieren bij het waterelement, wat weer gerelateerd is aan de winter en de emoties angst en onzekerheid. De winter is dus de beste tijd van het jaar om te werken aan de vitaliteit van deze essentiële organen. Ze zijn verantwoordelijk voor reiniging en detox van overmatige vloeistoffen en afvalmateriaal. In één uur filteren ze ongeveer 60 liter bloed. Dit is essentieel voor alle lichaamsfuncties en houdt het bloed gezond. Verder houden ze botten sterk en gezond, maken ze meer rode bloedcellen aan en ze stabiliseren de bloeddruk.

Als de nieren – essentiële organen – niet meer (goed) kunnen functioneren, heeft dat grote gevolgen voor je gezondheid. Daarom is ons RIES Herbal Vital kruidenextract met ginseng speciaal ontwikkeld voor een optimale nierfunctie. Verzwakte nieren geven verschillende signalen af. Hoe kun je problemen verbonden aan nierbeschadiging of -falen herkennen en/of voorkomen? 

 

Zwellingen − Ginseng + gentiana


Wanneer de nieren beginnen te falen, kunnen ze steeds minder overtollige vloeistoffen kwijt. Deze zullen de enkels maar ook de gewrichten en ledematen en later zelfs het gezicht opgeblazen en opgezwollen maken.

 

Urineveranderingen − Ginseng


De meest voor de hand liggende en vroege tekens zijn:

  • Problemen met urineren
  • Druk tijdens het plassen
  • Donkere urine, minder vaak plassen en met kleine hoeveelheden
  • Bleke kleur van urine
  • Schuimende urine
  • Veel drang om ‘s nachts te plassen

 

Uitslag van de huid − Ginseng + bamboe


Als de nieren niet goed meer werken, wordt al het afval opgestapeld in het bloed en dit zorgt ervoor dat de huid er ongezond, droog en geïrriteerd uitziet. Lotions en crèmes kunnen je huid een beetje opknappen, maar dit lost het probleem niet op dat van binnenuit komt (als de uitslag natuurlijk veroorzaakt wordt door de nierproblemen).

 

Vermoeidheid − Ginseng + engelenwortel


Als de nieren gezond zijn, produceren ze EPO (erytropoëtine), een hormoon dat meer rode bloedcellen aanmaakt die zuurstof brengen waar dat nodig is. Als het aantal rode bloedcellen verlaagt dan treedt vermoeidheid op, wat ook invloed heeft op de hersenen en spieren. 

 

Kortademigheid − Ginseng + gember


Kortademigheid is een veelvoorkomend probleem, maar kan in verband worden gebracht met nierbeschadiging. Als het lichaam niet genoeg zuurstof heeft, komt dit door het lage aantal rode bloedcellen dat de zuurstof aflevert. De hoeveelheid van deze bloedcellen is verbonden met de schadelijke opgestapelde toxines in de longen.

 

Smaak van metaal in de mond − Ginseng


Het afval dat zich in het bloed verzamelt, kan de smaak van voedingsmiddelen veranderen en zelfs constant een slechte adem veroorzaken. Een ander teken van nierbeschadiging is een slechte eetlust.

 

Pijn in de onderrug − Ginseng + kaneel


Pijn in de onderrug is een ander symptoom van nierbeschadiging. Dit is namelijk min of meer hetzelfde gebied waar de nieren zich bevinden. Pijn kan ook worden veroorzaakt door infecties of nierstenen.

 

Slechte concentratie en duizeligheid − Ginseng


Slechte zuurstoftoevoer naar de hersenen is een duidelijk teken van ernstige bloedarmoede, maar ook van nierfalen. Het vermindert je focus en concentratie, je kunt je licht in het hoofd en duizelig voelen en je kunt last hebben van geheugenproblemen.

 

Kortom: eet gezondere voedingsmiddelen en eet meer antioxidanten of supplementen, zodat je nieren op hun best zullen werken en goede producten kunnen verwerken. Het RIES Herbal Vital kruidenextract met ginseng is speciaal ontwikkeld voor een optimale nierfunctie. 

Laat een reactie achter

Posted in