Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

De lever: waarom hij zo belangrijk is en hoe sporten en extracten de lever ondersteunen

De lever: waarom hij zo belangrijk is en hoe sporten en extracten de lever ondersteunen

Als je gaat sporten, dan stimuleer je onder andere de lever. Dit is een erg belangrijk orgaan, dat verantwoordelijk is voor een aantal zaken. In dit blog leggen we dit verder uit en geven we tips over kruidenextracten die de lever ondersteunen én aansluiten op jouw behoeften en doelen m.b.t. sport.

Lichaam reinigen


Zoals gezegd is de lever erg belangrijk. We kunnen niet zonder, want hij neemt belangrijke voedingsstoffen op uit het bloed en gebruikt deze voor allerlei processen in je lichaam. Ook helpt hij om voeding om te zetten in energie, maakt hij giftige stoffen onschadelijk en ruimt hij afvalstoffen op, waardoor hij je lichaam reinigt. 

 

De lever en sport


Een goed werkende lever is dus belangrijk voor je algemene gezondheid. Als je lever goed werkt heb je meer energie, ziet je huid er gezonder uit en heb je een betere weerstand. We weten dat sporten ook goed is voor je algemene gezondheid, maar wist je dat het ook goed is voor je lever? Tijdens het sporten wordt je bloed sneller rondgepompt in je lichaam waardoor spieren, pezen, gewrichten, huid, hersenen en hart beter doorbloedt worden. Zo kan je lever voedingsstoffen nog beter opnemen uit het bloed en deze opslaan. 

Om je lever gezond te houden kun je naast sporten of bewegen nog een aantal dingen doen:

  • Drink veel water, want dit helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren.
  • Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel en kies biologische of organische producten, want door pesticiden in je voeding moet je lever harder werken. Drink minder alcohol, eet en drink minder suiker en zorg dat je niet te veel cafeïne binnenkrijgt. 
  • Probeer stress te verminderen, want dat heeft een negatieve invloed op je lichaam, dus ook op je lever. 

 

Kruidenextracten ter ondersteuning van je lever


Naast de vitaliserende basisthee hebben wij zes kruidenextracten ontwikkeld met elk een specifieke werking. Door te kijken naar jouw specifieke behoefte kun je je lichaam, je lever en sportdoelen ondersteunen.

  • De lever is onze grootste energiebron. Doe vóór het sporten Herbal Vital in je oolongthee om je lever in gang te zetten en voor spieropbouw/krachttraining. 
  • De lever is verantwoordelijk voor detox. Om je lever te helpen de afvalstoffen af te voeren doe je na het sporten Herbal Slim in je oolongthee. Sport je met het doel om af te vallen? Dan gebruik je dit extract ook vóór het sporten. Herbal Vital en Slim kun je goed combineren omdat je ook vitaal genoeg moet zijn om te sporten en af te vallen. Deze combinatie kunnen zowel mannen en vrouwen gebruiken om hun conditie te optimaliseren.
  • De lever is gevoelig voor stress. Sporten stimuleert de aanmaak van ontspannende stofjes zoals het gelukshormoon endorfine – dit is ook het snelst werkende anti-stress hormoon. Als je van yoga of mindfullness houdt en je wilt de aanmaak van die ontspannende stofjes ondersteunen, dan doe je vóór het sporten Herbal Warm & Relax in je thee. 
  • De lever is verantwoordelijk voor de opslag van bloed. Als je rond je menstruatie gaat sporten kun je na het sporten Herbal Femme in je oolong thee doen om de bloedaanmaak te stimuleren.
  • De lever is verantwoordelijk voor de opslag van gal en de opname van voedingsstoffen. De mate waarin je lichaam voedingsstoffen op kan nemen heeft effect op je weerstand. Doe Herbal Immune in je thee om de opname van voedingsstoffen te bevorderen. 


Los van de ondersteuning van je lever is sporten ook een goede manier om je huid te doorbloeden en verbeteren. Om huidverbetering extra te stimuleren doe je het
Herbal Skin extract in je oolongthee. En sport je met als doel herstel na ziekte? Dan wil je jouw bloed schoon maken, afvalstoffen kwijtraken en bloed aanmaken. De combinatie van Herbal Femme en Herbal Slim ondersteunt zowel vrouwen als mannen hierbij. 

Nu heb je een idee van de connectie tussen de lever, sport en onze kruidenextracten. Bestel jouw perfect ondersteunende extract in onze webshop

Laat een reactie achter

Posted in