Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

012backstage photoyou

Consumenten kiezen voor gezondere theevarianten

Thee wordt wereldwijd veel verkocht; volgens onderzoeksbureau Allied Market Research zal de verkoop van thee stijgen van €46,4 miljard in 2018 naar €74 miljard in 2026. Maar Unilever bekijkt op dit moment wat het met haar theemerken gaat doen omdat ze het afgelopen jaar minder thee verkochten. Unilever zit namelijk voor twee derde in de zwarte thee, maar consumenten drinken steeds meer groene-, vruchten- en kruidenthee. 

De reden? In de afgelopen jaren zijn mensen in de westerse wereld steeds meer bezig met fit zijn en hun gezondheid. Daarom drinken ze steeds minder zwarte thee en gaan ze nu vaak voor groene thee, gember thee of muntthee. Er is al zo’n tien jaar een daling te zien in de verkoop van zwarte thee. 

 

RIES Herbal Tea

 

Wat is dan het verschil?


Oxideren betekent ‘reageren met zuurstof’. Dit proces heeft een aantal gewenste, positieve gevolgen zoals bij de productie van thee. Bepaalde bestanddelen van thee reageren namelijk met zuurstof, wat een chemische reactie in gang zet.

Zwarte thee is volledig geoxideerd, waardoor de theebladeren donkerder zijn. Zwarte thee heeft over het algemeen de sterkste smaak en bevat het meeste cafeïne, geen looizuur en de minste antioxidanten. Thee met vruchten- of andere smaken bevatten bijna allemaal zwarte thee. 

De blaadjes van groene thee worden dan weer nauwelijks geoxideerd. Groene thee zit daarnaast boordevol natuurlijke antioxidanten die je stofwisseling stimuleren en ondersteunen bij vetverbranding. Groene thee bevat looizuur, vitamine C en antioxidanten (10 x meer dan zwarte thee).

Oolong thee wordt gedeeltelijk gefermenteerd en ondergaat nog een extra stap waarin de blaadjes gekneusd of geschud worden. Hierdoor komen er meer smaken vrij. Oolong thee kan donkergroen tot zwart zijn en heeft een meer bloemige smaak. Door de korte oxidatie valt oolongthee tussen groene en zwarte thee in. 

 

‘Echte thee’ versus supermarkt thee


Bij RIES constateerden wij dat veel mensen niet meer weten wat ‘echte thee’ is. Het merendeel van de voorverpakte, goedkopere thee die je in de supermarkten kan kopen, is namelijk gemaakt met afvalblad van theebladeren. Is dat zo slecht dan? Niet per se, maar afvalblad bevat nauwelijks energie, geen medicinale werking en is van de minste kwaliteit. Ook de smaak van deze ‘thee’ is stukken minder, waardoor fabrikanten er vaak nog een (chemisch) smaakje aan toevoegen.

 

Best of both worlds


RIES Herbal Tea heeft het beste van groene en zwarte thee gecombineerd. Onze thee is biologisch, looizuurarm en theïne-arm, wat fijn is voor de maag. De thee werkt vitaliserend en ontgiftend en is neutraal van smaak. Onze klanten zijn dol op de milde en zachte smaak van oolongthee; het heeft geen bittere afdronk zoals zwarte thee.

Je kunt RIES Herbal Tea het hele jaar door drinken. Ook kun je jouw oolongthee precies afstemmen op de behoeften van jouw lichaam met behulp van een van onze supplementen. Fit en in harmonie de seizoenen doorkomen? Dat doe je door het bamboe-extract (Skin) in de lente toe te voegen aan je thee voor balans. Gentiana (Slim) voeg je in de zomer toe, ginseng (Vital) in de herfst en gember (Immune Support) in de winter.

 

Heb jij onze thee al geprobeerd? We horen graag wat je ervan vindt! Laat het ons weten via Facebook of Instagram

Laat een reactie achter

Posted in