Bananen-havermout ontbijtrepen
8 tot 12 repen
Ingrediënten:
- 3 bananen
- 180 gr havermout
- 2 tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- Mespunt zout
- 480 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 3-4 el honing
- 60 gr pindakaas
- 1 tl vanille-extract
- Boter om het bakblik mee in te vetten
Overige benodigdheden:
- Bakblik 20×20 cm
- Bakpapier
- 2 kommen
- Spatel
Recept:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Vet het bakblik in met boter en bekleed het met bakpapier.
Doe de havermout, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, baksoda en zout in een kom en roer dit door elkaar met een spatel. Zet dit even opzij. Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork. Voeg amandelmelk, eieren, honing, pindakaas en vanille-extract hieraan toe. Roer dit met een spatel goed door elkaar en voeg dit vervolgens toe aan de havermout mix. Roer het geheel goed door elkaar met een spatel.
Giet de mix in het bakblik en bak op 180°C (hetelucht) in 30-35 minuten goudbruin. Haal vervolgens het bakblik uit de oven en laat het afkoelen voordat je de 8-12 repen snijdt.
Serveertip:
Natuurlijk kun je de repen zo opeten, maar de repen zijn ook lekker met een scheutje honing of gesmolten pindakaas. Met een toefje yoghurt worden de repen lekker fris.
Heb jij dit recept gemaakt deel dit dan onder de #RIESHerbalTea