Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei. Dit jaar, 2023, valt het dus op 13 mei. Het is een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de doelstellingen van Fair Trade en wat er al bereikt is op dit gebied. De Fair Trade-beweging voert campagne om het leven van arbeiders en kleine producenten te verbeteren, vooral van diegene in ontwikkelingslanden, door op te komen voor hun rechten en hun zichtbaarheid in de internationale handel te vergroten. Als consument kun je hierbij helpen door te kiezen voor Fair Trade-alternatieven. 

 

Goed voor mens en milieu


Fair Trade draagt bij aan een meer ethische wereld. Als werknemers eerlijk worden betaald, kunnen zij en hun gezinnen een beter leven leiden. Daarnaast is eerlijke handel ook goed voor onze planeet. Bedrijven die zich niet houden aan de geldende normen voor eerlijke handel, hebben de neiging veel producten te maken die niet duurzaam zijn en dit brengt veel schade toe aan het milieu. Respect voor de planeet is een van de belangrijkste uitgangspunten van eerlijke handel. 

 

RIES Herbal Tea: eerlijke prijs


Met RIES oolongthee willen wij een bijdrage leveren aan sociale rechtvaardigheid:
Theeplantages bevinden zich in Zuid-China in gebieden waar etnische minderheidsgroeperingen leven en hard werken. Deze boeren ondersteunen wij met een eerlijke prijs voor de theepluk die wij gebruiken voor Ries Herbal Tea. Zo heeft de boer inkomenszekerheid voor een stuk land wat hij beheert. 

 

Groei


Fairtrade Nederland voorziet levensmiddelen door middel van een keurmerk zodat je weet wat je koopt. Zo krijgen boeren in ontwikkelingslanden volgens de organisatie een verantwoorde prijs voor hun producten. De campagne Fairtrade Gemeenten wil de vraag naar en het aanbod van Fair Trade-producten vergroten. Steeds meer gemeenten, bedrijven en winkels doen hieraan mee. Wij vinden het mooi om te zien dat Fair Trade aan populariteit wint in Nederland. 

 

Ga naar onze website om onze eerlijke thee te bestellen.

Posted in