Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Blue monday

Niet Blue Monday, maar Brew Monday!

Een maandag in januari staat bekend als Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom is dat eigenlijk? Hoe is men hierop gekomen? Deze dag is eigenlijk alleen ontstaan door een marketingtruc. In 2005 wilde reisbureau Sky Travel in de winter meer zonvakanties verkopen. Ze huurden PR-bureau in en het bureau ging op zoek naar een ‘academicus in de psychologie’ die tegen betaling zijn naam onder een formule wilde zetten. Cliff Arnall wilde dit wel doen. Hij was wel psycholoog, maar alleen omdat hij in dienst was bij de universiteit. De formule die werd aangeleverd slaat wetenschappelijk gezien nergens op, maar met de uitkomst van meest deprimerende dag van het jaar had je een goede reden om in de winter een zonvakantie te boeken. De conclusie van Arnall was dan ook, lekker subtiel: “Een vakantie zou iedereen opvrolijken.” 

Blue monday

 

Je kunt last hebben van winterdepressies, o.a. door het gebrek aan licht in de winter, maar die hebben niets te maken met deze “wetenschappelijke” onderbouwing. Arnall berekende voor een ijsfabrikant ook nog eens de gelukkigste dag van het jaar. En die valt – je raadt het al, want in de winter verkoop je nauwelijks ijs – in hartje zomer, ergens eind juni. 

 

Drink thee


Blue Monday is dus een verzinsel dat nergens op gebaseerd is en zou niet (de sfeer van) je dag moeten bepalen. Mocht je nou toch beïnvloed zijn door alleen al de gedachte dat Blue Monday eraan komt, dan raden we je aan om thee te drinken. Dit biedt je namelijk veel voordelen, zoals een, positief effect op je energieniveau, focus, stressniveau en een gezonde lijn. Ook verkleint thee de kans op een beroerte en verlaagt het de bloeddruk. Dat is een groot verschil met koffie, hier schreven we eerder al een blog over. Als je je vitaler wilt voelen kun je het RIES Herbal Vital kruidenextract toevoegen aan je thee. Dit extract stimuleert de doorbloeding van spieren en verbetert de opname van zuurstof door de toevoeging van Siberische ginseng. Het verhoogt je fysieke prestaties, mentale prestaties en energieniveau, waardoor je je fitter en vitaler voelt. 

 

Brew Monday


Dat thee drinken een goed idee is vond ook een Britse stichting voor zelfmoordpreventie, de Samaritans. Zij doopten Blue Monday namelijk om tot ‘Brew Monday’. Ze halen niet alleen geld op voor hun stichting, ze moedigen ook mensen aan om thee te drinken met familie/vrienden/collega’s en te praten over eventuele problemen. Welke thee je ook drinkt, in elke zelf gezette kop thee die je samen met een ander drinkt zit een herstellende kracht. Thee zetten en het daarna samen drinken heeft volgens de stichting een belangrijke therapeutische waarde. Niet per se vanwege de ingrediënten van de thee, maar vanwege het feit dat mensen bij elkaar komen en met elkaar praten.

Dus laten we Blue Monday omzetten in iets positiefs! Happy Blue Monday!

Posted in