Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Vier Internationale Vrouwendag met RIES

Vier Internationale Vrouwendag met RIES

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gewicht en de obsessie om slank te zijn neemt een grote plaats in in het dagelijks leven van veel mensen. Op 6 mei 1992 beroofde een 15-jarig meisje zichzelf van het leven omdat ze er niet meer tegen kon dat ze dik was. Sindsdien is het ieder jaar op 6 mei ‘Internationale Anti-Dieet Dag’. Het is de bedoeling dat je op deze dag niet bezig bent met afvallen en diëten, maar met lekker en gezond eten en met plezier bewegen. Ook is het een oproep om op te staan tegen vooroordelen en discriminatie op grond van gewicht en omvang. En het is een herdenkingsdag voor alle mensen die gestorven zijn of blijvend letsel hebben opgelopen door het nastreven van het slankheidsideaal, zij het aan anorexia nervosa, of als gevolg van een onveilig afslankdieet of -operatie.

 

Niet diëten, maar je leefstijl aanpassen


Afvallen draait om wat je eet en wat je niet eet. Het doel van eten is om te voeden maar niet om je maag te vullen. Door gewoon en gezond te eten strijd je niet tegen het overlevingsmechanisme van je lichaam, je zendt geen signalen uit dat er hongersnood of crisis heerst. Afvallen draait dus om eten, niet om diëten. Daarnaast moet je je om af te vallen niet alleen richten op minder eten en meer bewegen. Het is vooral belangrijk om je bewust te worden van je eetgedrag en om gewoontes te veranderen. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan, het is lastig om gezondere keuzes te maken. Maar waar een wil is, is een weg en wij ondersteunen je hier graag bij. Het RIES Herbal Slim kruidenextract met gentiana stimuleert de vetverbranding en heeft een detox-werking. Daardoor worden gifstoffen afgevoerd die het afvalproces belemmeren. Het kruidenextract geeft je lichaam een extra boost om vet te verbranden doordat het de functie van de lever verbetert. Dankzij dit proces vermindert het ook de eetlust. 

 

Consumeer verschillende voedingsstoffen


Voor een optimale gezondheid en veel energie heeft je lichaam heel veel verschillende voedingsstoffen nodig en die zitten alleen in onbewerkt voedsel. Richard’s motto is dan ook: als je al iets wilt tellen, tel dan de verschillende voedingsstoffen die je binnenkrijgt, niet de calorieën. Bovendien: een gezond gewicht kan verschillende maten hebben. Doe daarom de weegschaal weg, koop een spiegel en glimlach wat vaker naar jezelf. Dit doet wonderen voor hoe je je voelt. Een voorbeeld van gezonde voeding voor iedereen vind je hier.

 

Dus laten we in ieder geval op deze dag niet aan de lijn doen of op de weegschaal gaan staan, maar bijvoorbeeld lekker wandelen en eet wat je lekker vindt.

Posted in