Categorieën

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Elk jaar op 21 juni is het Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er op deze dag duizenden yoga-events, ook in Nederland. Het doel is om wereldwijd het bewustzijn te vergroten van de vele voordelen van het beoefenen van yoga. Elk jaar staat een ander thema centraal.

 

Wat is yoga?


Het woord ‘yoga’ is afkomstig uit het Sanskriet en betekent ‘verbinden’. Het draait hierbij om het verbinden van lichaam en geest door middel van je gedachten. De essentie van yoga is evenwicht. Niet alleen evenwicht in het lichaam of dat tussen geest en lichaam, maar ook evenwicht in de menselijke relatie met de wereld. Yoga benadrukt de waarden van mindfulness, matiging, discipline en doorzettingsvermogen. 

Yoga Magazine liet een onderzoek uitvoeren (elke twee jaar), waarbij een representatieve steekproef onder 656 Nederlanders werd gedaan. Hieruit blijkt onder andere dat 65% denkt dat yoga stress-verlagend werkt en 61% denkt dat yoga goed voor je is. Het grootste deel van de ondervraagde mensen die aan yoga doen, de yogi’s, doen dat pas een jaar (34%). Zij zijn dus tijdens corona begonnen. 24% doet het 1-3 jaar, 22% 3-5 jaar en 20% langer dan 5 jaar. Ontdek hier meer resultaten.

 

Waarom een internationale dag?


India stelde voor om deze dag in het leven te roepen en het werd in 2014 goedgekeurd door een recordaantal van 175 lidstaten. Het voorstel werd voor het eerst geïntroduceerd door Narendra Modi, de huidige minister-president van India, in een toespraak. Hij zei: “Yoga is een geschenk van onschatbare waarde uit onze oude traditie. Yoga belichaamt de eenheid van lichaam en geest, denken en doen… een holistische benadering die waardevol is voor onze gezondheid en ons welzijn. Yoga gaat niet alleen over lichaamsbeweging; het is een manier om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur te ontdekken.” En zoals B.K.S. Iyengar, een van de beroemdste beoefenaars, zei: “Yoga helpt om een evenwichtige houding in het dagelijks leven te behouden en biedt vaardigheid in het uitvoeren van je acties.”

De internationale dag benadrukt het belang van individuen en bevolkingsgroepen om gezondere keuzes te maken en levensstijlen te volgen die een goede gezondheid bevorderen.

 

Bijpassend RIES kruidenextract


Wist je dat we zes kruidenextracten hebben ontwikkeld die ieder een eigen behoefte ondersteunen? Het Warm & Relax kruidenextract met kaneel draagt bij aan een betere doorbloeding. Het verhoogt de huidweerstand en zorgt voor een goed doorbloede huid. Ook helpt het koude handen en voeten voorkomen. Dankzij de verwarmende en ontspannende werking kan kaneel daarnaast een positieve bijdrage leveren aan de versoepeling van spieren en gewrichten en de haarkwaliteit doordat het de haarwortel beter voedt. Lees in dit blog meer over wat kaneel en yoga met elkaar gemeen hebben.

Benieuwd naar het extract? Bestel het hier.

Posted in