Categorieën

Thee trends in 2024

Thee trends in 2024

7 theerituelen uit verschillende culturen

7 theerituelen uit verschillende culturen

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

Wat is Traditionele Chinese Geneeskunde?

De relatie tussen organen en voedsel

De relatie tussen organen en voedsel

Een gezonde start van het nieuwe jaar

Een gezonde start van het nieuwe jaar

Allereerst krijg je natuurlijk de beste wensen van het hele RIES Herbal Tea-team! We hopen dat je fijne dagen hebt gehad. Iets wat in deze tijd van het jaar altijd ter sprake komt, zijn de goede voornemens. En dan met name op het gebied van gezondheid en afvallen.

 

Weet wat je eet


Afvallen draait om wat je eet. Door gewoon en gezond te eten strijd je niet tegen het overlevingsmechanisme van je lichaam, je zendt geen signalen uit dat er hongersnood of crisis heerst. Afvallen draait om eten, niet om diëten.

Het grootste probleem is om te leren wat nou echt gezonde voeding is en wat niet. Dat is lastig, want 80% van de producten in de supermarkt is ongezond. Alle bewerkte voeding − bijna alles waar een verpakking omheen zit − betekent doorgaans een belasting voor je lichaam. Dit omdat er veel te weinig voedingsstoffen in zitten en vaak juist wél belastende stoffen, waarmee je het je lichaam moeilijk maakt. Dit is vulling, geen voeding. 

Voor een optimale gezondheid en veel energie heeft je lichaam heel veel verschillende voedingsstoffen nodig en die zitten alleen in onbewerkt voedsel. Richard’s motto is dan ook: als je al iets wilt tellen, tel dan de verschillende voedingsstoffen die je binnenkrijgt, niet de calorieën. Bovendien: een gezond gewicht kan verschillende maten hebben. Doe daarom de weegschaal weg, koop een spiegel en glimlach wat vaker naar jezelf. Dit doet wonderen voor hoe je je voelt.

 

Detox- en vitaliteitskuur

Een gezonde start van het nieuwe jaar


Verschillende factoren hebben invloed op je vitaliteit, weerstand en welzijn. Maar je kunt je vitaliteit onderhouden met goed voeding en zuurstofopname (door een goede ademhaling – hier schreven we eerder al een blog over). Om je te ondersteunen en het jaar gezond en vitaal te beginnen hebben we een detox en vitaliteitskuur. Dit pakket bestaat uit 2 kruidenextracten en gratis 100 gram thee. Het Vital-kruidenextract met ginseng stimuleert de doorbloeding van de spieren en verbetert de opname van zuurstof door de toevoeging van ginseng. Het Slim-kruidenextract met gentiana geeft je lichaam een extra boost om gifstoffen af te voeren die het afvalproces belemmeren. Door aan ieder kopje oolongthee 3 druppels van beide kruidenextracten toe te voegen, volg je een effectieve detox- en vitaliteitskuur.

Posted in