Categorieën

No bake aardbeien cheesecake

No bake aardbeien cheesecake

Fijne Internationale Yoga Dag!

Fijne Internationale Yoga Dag!

Wereld Fair Trade dag

Wereld Fair Trade dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Internationale Anti-Dieet Dag

Gezonde voeding voor iedereen

Gezonde voeding voor iedereen

Een gezonde, elastische en vitale huid

Een gezonde, elastische en vitale huid

Een gezonde, vitale huid; wie wil dat nou niet? Wil je dit bereiken, dan moet je je richten op je voeding, dit vormt namelijk de basis. Ga maar na: het komt direct in het lichaam en beïnvloedt zo je interne gezondheid. Dit wordt weer weerspiegeld aan de buitenkant. Helaas bestaat er geen voedingsadvies dat geschikt is voor iedere huid en alle huidproblemen, maar we kunnen wel wat algemene richtlijnen geven over voeding voor een gezond lichaam en een gezonde huid.

 

Drie zaken van belang 


Wil je je huid in goede conditie houden, dan zijn drie dingen belangrijk: 

  1. De huid wordt van binnenuit gevoed. Daarom is het belangrijk dat het voedsel dat je binnenkrijgt voldoende voedingsstoffen bevat, zodat de huid alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.
  2. Zorg dat je zo min mogelijk afvalstoffen binnenkrijgt.
  3. Zorg ook van buitenaf voor je huid met natuurlijke producten. Dit stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Ook voed en bescherm je je huid. 

 

Voeding: wat wel en wat minder of niet?


We weten het waarschijnlijk allemaal wel: verzadigde vetten, suikers, fast food, conserven en gefrituurde producten zijn niet goed voor de huid. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je lichaam meer afvalstoffen produceert en dit zie je terug in je huid. 

Zoals hierboven al gezegd is het belangrijk dat je huid alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Zorg dat je voldoende eiwitten, onverzadigde vetten, koolhydraten in de juiste vorm, vitaminen, mineralen en voldoende vocht binnenkrijgt. Een paar tips:

  • In groente en fruit zitten veel voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde huid, dus eet dit voldoende. 
  • Eet volkoren producten, want die bevatten meer vitaminen en mineralen dan de niet-volkoren variant. Volkoren producten bevatten bijvoorbeeld meer vitamine B, wat de huidcellen versterkt.
  • Vis bevat veel gezonde onverzadigde vetzuren. Deze beschermen celmembranen tegen schadelijke stoffen. En dat is belangrijk, want celmembranen laten gezonde voedingsstoffen door en voeren afvalstoffen af. Eet daarom een paar keer per week vis. Onverzadigde vetten zitten ook in olie, noten en lijnzaad.
  • Een andere manier om afvalstoffen af te voeren en je lichaam en huid te hydrateren is door voldoende te drinken, zo’n 1,5 tot 2 liter per dag. Geen suikerrijke of light dranken, maar gewoon lauw water of Oolong (energieneutrale) thee.
  • En zorg dat je gevarieerd eet. 

 

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te slapen, want je huid herstelt zich tijdens het slapen. Door voldoende te bewegen stimuleer je de bloedcirculatie, waardoor de huid beter wordt gevoed en (daar is ie weer) afvalstoffen beter worden afgevoerd.

De binnenkant wordt weerspiegeld aan de buitenkant, dus deze tips zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je algehele gezondheid! Wil je meer weten over ons vitaliteitsconcept? Lees dan dit blog.

Posted in